Vēstniecība Beļģijā sadarbībā ar mākslas centru "Bozar" izrāda foto mākslinieka Aļņa Stakles darbus

13.jūnijā Eiropas Savienības Padomes prezidents Hermans Van Rompejs (Herman Van Rompuy) un Beļģijas valdības pārstāvji atklāja foto biennāli Summer of Photography ("Fotogrāfijas vasara"’) Beļģijas prestižajā mākslas centrā Bozar.

Šī gada biennāle veltīta modernās ainavas tēmai un tajā piedalās vairāk nekā simts pazīstamu foto mākslinieku no dažādām pasaules valstīm. Starp biennāles darbiem apskatāms pasaules slavenā vācu fotogrāfa Andreasa Gurska (Andreas Gursky) darbs Rhein II, kas ir pārdots par 6 miljoniem eiro.

Vēstniecības un mākslas centra Bozar sadarbības rezultātā māksliniekam Alnim Staklem atvēlēta atsevišķa Bozar izstāžu zāle, kurā eksponēta viņa darbu sērija Not even something ("Pat nekas"). Izstāde tapusi ar Latvijas Kultūras kapitāla fonda atbalstu.

H.Van Rompejs un Beļģijas valdības pārstāvji atklājot biennāli vērsa uzmanību uz vides ekoloģiskiem, ģeogrāfiskiem un politiskiem aspektiem un aicināja meklēt līdzīgo, tādējādi stiprinot Eiropas identitāti.

Summer of Photography www.summerofphotography.be, kas notiek no 14.jūnija līdz 16.septembrim, ir internacionāla foto biennāle ar izstādēm vairāk nekā 20 galvenajās Beļģijas izstāžu zālēs un muzejos, simpozijiem un semināriem.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais