Bībers aplaimo fanus Mehiko

© Scanpix

Vairāk nekā 210 000 cilvēku izmantojuši iespēju noskatīties kanādiešu popzvaigznes Džastina Bībera bezmaksas uzstāšanos Sokolo laukumā Meksikas galvaspilsētā Mehiko.

Lielākā daļa no faniem bijušas purpura krāsas apģērbos tērptas skolnieces, turklāt gados jaunākajām fanēm pilsētas varas iestādes bija likušas uz koncertu ierasties kopā ar vecākiem, lai izvairītos no dažādiem starpgadījumiem.

Aģentūra AP vēsta, ka jau kopš pagājušās nedēļas nogales Mehiko bijusi novērojama īsta Bīberomānija – dziedātāja jaunās pielūdzējas dežurējušas pilsētas centrā, lai laikus ieņemtu vietas pie skatuves. Koncerta rīkotāji bija paziņojuši, ka aptuveni 80 000 fanu būs iespējams saspiesties pašā laukumā, bet vēl vairāk nekā 130 000 paredzētas vietas tuvējās ieliņās, kuru malās novietoti lielie ekrāni.

«Es jau pagājušajā nedēļā informēju skolotāju, ka pāris dienas skolā neparādīšos, jo došos skatīties savu elku,» sarunā ar AP lepni sacījusi 13 gadus vecā Fernanda Gutjeresa Aparasio. Mātes pavadībā viņa jau kopš sestdienas faktiski dežurējusi Mehiko centrā, gaidot brīdi, kad fanus beidzot ielaidīs laukumā un būs iespēja ieņemt vietas pie pašas skatuves. «Diemžēl mums tā arī neizdevās nokļūt pirmajās rindās – ļaužu spiediens bija milzīgs,» pēc koncerta sacījusi Fernandas māmiņa.

Ņemot vērā Dž. Bībera pielūdzēju kontingentu (pārsvarā tās ir meitenes vecumā no deviņiem līdz 17 gadiem), Mehiko policija nolēma, ka lielākā daļa no 5000 policistiem, kas tika iesaistīti kārtības nodrošināšanā, bija sievietes. «Šķiet, ka mums veiksmīgi izdevās tikt galā ar savu uzdevumu. Drūzma, protams, bija liela, daļa fanu sūdzējās par slikto redzamību, taču koncerta laikā cietušo nav,» sacījusi viena no policijas virsniecēm, atgādinot, ka maija nogalē līdzīgā bezmaksas koncertā Oslo tika savainoti 40 jauniešu.

Pats dziedātājs paziņojis, ka publika bijusi fantastiska – daudzas pielūdzējas bija ģērbušās viņa mīļākās krāsas, purpura, apģērbos, visi zinājuši dziesmu vārdus un enerģiski dziedājuši līdzi. Preses konferencē Dž. Bībers gan sacījis, ka pats ne par vienu mākslinieku nefano tik ļoti, lai būtu gatavs stundām, varbūt pat dienām ilgi dežurēt pie koncerta norises vietas, gaidot viņa uzstāšanos. «Ja Maikls Džeksons būtu dzīvs, varbūt es to izdarītu viņa dēļ. Taču es saprotu emocijas, kādas izjūt šīs meitenes, un jūtos pagodināts,» teicis dziedātājs.