Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Gruzijā runās par NATO izaicinājumiem

No 11. līdz 14.jūnijam Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts darba vizītē apmeklēs Gruziju, kur piedalīsies „NATO nedēļai” veltītajos pasākumos.

J.Sārts tiksies ar Gruzijas aizsardzības ministra vietnieku Nodaru Karšiladzi, Nacionālās Drošības padomes sekretāru Giorgiju Bokeriju, kā arī Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas ministra vietnieci Elēnu Koštariju, lai pārrunātu aizsardzības jomas aktualitātes un divpusējo sadarbību.

Valsts sekretārs apmeklēs arī Gruzijas Nacionālās aizsardzības akadēmiju, kur tiksies ar akadēmijas rektoru Dāvidu Nardaju. Tāpat plānots, ka ar Gruzijas aizsardzības ministra vietnieku Andro Barnovi tiks parakstīts saprašanās memorands par Latvijas NAA un Gruzijas NAA sadarbību.

J.Sārts piedalīsies diskusijās par jaunajiem NATO izaicinājumiem un lēmumiem, kas pieņemti Čikāgas samitā, kā arī par starptautiskajām operācijām un Gruzijas iesaisti tajās. Valsts sekretārs tiksies arī ar Tbilisi universitātes studentiem, lai pārrunātu NATO politikas aktualitātes.

13.jūnijā J.Sārts uzstāsies konferencē „Ierēdniecības reforma Gruzijas Eiroatlantiskās integrācijas kontekstā”, lai dalītos pieredzē par reformu norisi Latvijā un ieguvumiem. Konferences mērķis ir aktualizēt diskusiju par ierēdniecības reformu Gruzijā un uzsvērt tās nozīmīgumu Gruzijas Eiro-Atlantiskās integrācijas kontekstā. Tādējādi tiek dota iespēja Gruzijai dalīties pieredzē ar ārvalstu ekspertiem.

NATO Informācijas centrs rīko Gruzijā „NATO nedēļu”, lai palielinātu sabiedrības izpratni un atbalstu NATO un Gruzijas centieniem iestāties Aliansē.

Svarīgākais