ASV aizvadītais pavasaris bijis siltākais meteoroloģisko novērojumu vēsturē

ASV kontinentālajā daļā aizvadītais pavasaris bija siltākais meteoroloģisko novērojumu vēsturē, pavēstīja zinātnieki.

ASV, izņemot Aļasku, Havaju salas un aizjūras teritorijas, no marta līdz maijam vidējā gaisa temperatūra bija 13,9 grādi pēc Celsija, kas par 2,9 grādiem pēc Celsija pārsniedza no 1901. līdz 2000.gadam fiksēto vidējo temperatūru.

Aizvadītajā pavasarī vidējā gaisa temperatūra Savienotajās Valstīs par diviem grādiem pārsniedza iepriekšējo rekordu, kas reģistrēts 1910.gadā.

Turklāt no 2011.gada jūnija līdz šā gada maijam reģistrēts siltākais 12 mēnešu periods meteoroloģisko novērojumu vēsturē pēc karstās vasaras un ziemas, kas bija siltāka nekā citus gadus.

Šajā laika posmā vidējā temperatūra par 1,8 grādiem pēc Celsija pārsniedza vidējo rādītāju.

Aizvadītais marts bija siltākais ASV meteoroloģisko novērojumu vēsturē, aprīlis bija trešais siltākais, bet maijs - otrais siltākais.

Zinātnieki ir vairākkārt brīdinājuši, ka siltumnīcefekta gāzu izmešu dēļ planēta sasilst, kas savukārt draud izraisīt ilgtermiņa problēmas.

Pasaulē

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Svarīgākais