Par aptiekas apzagšanu Īrijā notiesāts Latvijas valstspiederīgo pāris

Īrijā par aptiekas apzagšanu notiesāts Latvijas valstspiederīgo pāris, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

29 gadus vecais Sergejs Kļimovs un viņa dzīvesbiedre Ilona Reinika pagājušā gada oktobrī apzaga aptieku "Boots" Sligo pilsētā. Pāris ar diviem bērniem ratiņos iegāja aptiekā. Zagtās preces viņi salikuši bērnu ratiņos un atsevišķi devās ārā.

Kļimovs tiesā noliedza savu vainu zādzībā, bet Reinika atzinās.

Kā tiesā sacīja apsūdzēto advokāts, Kļimovs divarpus gadus nostrādājis celtniecībā, bet tad zaudējis darbu un viņam nācies pieteikties uz sociālās labklājības pabalstiem. Uz to tiesnesis norādīja, ka apsūdzētais zadzis arī tad, kad viņš ekonomikas uzplaukuma laikā strādājis celtniecībā.

Aizstāvis sacīja, ka Kļimovs dzīvo kopā ar savu dzīvesbiedri un diviem maziem bērniem. Viens no bērniem zādzības izdarīšanas brīdī bija tikko dzimis, un pāra nozagtās lietas bija bērnu preces.

Pēc advokāta sacītā, Kļimova ienākumi veido 261 eiro (183 latus) nedēļā, no kā pēc īres nomaksas nekas daudz pāri nepaliekot.

Tiesnesis atbildēja: "Ne visas nozagtās preces bija paredzētas tieši bērniem. Viņš zaga arī tad, kad saņēma lielu algu, strādājot celtniecībā."

Tiesa Sergejam Kļimovam piesprieda 300 eiro soda naudu, brīdinot, ka, ja viņš vēl kādu reizi tiks pieķerts zādzībā, viņš nonāks cietumā.

Savukārt Ilona Reinika, kurai nav iepriekšēju sodāmību, tika nodota probācijas dienesta uzraudzībā.

Pasaulē

Izdevuma “The Insider” sarunu biedrs, kurš dezertēja no Krievijas armijas, tāpat kā daudzi citi tika ar viltu piespiests parakstīt līgumu un bez sagatavošanas iemests priekšējā frontes līnijā. Viņš dienēja sešus mēnešus, tika smagi ievainots un aizbēga. Vīrietis stāsta par ārpustiesas nāvessodu piespriešanu karavīriem, kuri atsakās piedalīties “gaļas” uzbrukumos, frontē plaši izplatīto alkoholismu un narkomāniju, kā arī attieksmi pret Krievijas militārpersonām armijā.

Svarīgākais