Rinkēvičs: Neviens nav gatavs pieņemt Grieķijas luksusa dzīvi

Neviens nevēlas, lai Grieķija pamestu eirozonu, bet vienlaikus neviens nav gatavs pieņemt Grieķijas luksusa dzīvi, intervijā aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

"Grieķijas iedzīvotājiem, kuri 17.jūnijā jau atkārtoti dosies pie vēlēšanu urnām, ir jāsaprot, ka neviens nevēlas, lai Grieķija pamestu eirozonu, taču viņiem ir jāsaprot, ka nevar vairs dzīvot tā, kā ir dzīvots. Ļoti smagās strukturālās reformas būs jāveic, jo nav jau neviens gatavs pieņemt vienas valsts - Grieķijas - luksusa dzīvi," sacīja ārlietu ministrs.

Viņš atgādināja, ka Grieķijas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti rāda, ka lielākā daļa grieķu vēlas būt eirozonā, bet nevēlas veikt nekādas pārmaiņas. "Piedodiet, tas nav savienojams, neviens par veciem grēkiem nav gatavs maksāt bez reālām pārmaiņām."

Rinkēvičs nav dzirdējis, ka kāds no viņa Eiropas kolēģiem būtu izbrīnīts, ka, neskatoties uz krīzi eirozonā, Latvija vēl aizvien saglabā savu mērķi ieviest eiro, jo eirozonā visi saskatot lielāku iespēju stimulēt ekonomiku un attīstīt ekonomikas sakarus starp Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka gan finanšu ministrs, gan Latvijas Bankas vadītājs ir uzsvēris, ka "mēs principā neskriesim kā circeņi pelnos". "Mēs vēlamies pievienoties stiprai eirozonai. Es ceru, ka uz to brīdi, kad lēmumi tiks pieņemti, eirozona būs stipra. Valdība, Latvijas Banka vērtēs šo situāciju, kad lēmumi būs jāpieņem," sacīja Rinkēvičs.

Pasaulē

Pasaulē populārās spēles "Fortnite" izstrādātājs "Epic Games" sūdz tiesā tehnoloģiju kompānijas "Google" un "Samsung", apsūdzot tās par nelikumīgu sadarbošanos, lai bloķētu konkurentus lietotņu veikalam "Samsung" ierīcēs.