Bojāgājušo skaits Nigērijas aviokatastrofā varētu pārsniegt 190

Bojāgājušo skaits svētdien Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā notikušajā aviokatastrofā varētu pārsniegt 190, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua".

Avarējušajā lidmašīnā atradās 153 cilvēki, un glābšanas dienestiem izdzīvojušos pagaidām nav izdevies atrast. Turklāt namā, kurā ietriecās lidmašīna, dzīvojuši vismaz 40 cilvēki. Visi nama iedzīvotāji, kā tiek uzskatīts, palikuši zem ēkas drupām.

Avarējušajā lainerī atradās ne mazāk kā četri Ķīnas pilsoņi, vēsta aģentūra. Patlaban nav informācijas par citiem ārzemniekiem, kas būtu cietuši aviokatastrofas rezultātā.

Kā pastāstīja Nigērijas civilās aviācijas pārvaldes priekšnieks Harolds Demurens, līdz šim traģēdijas vietā nav izdevies atrast nevienu izdzīvojušo, un visticamāk, ka visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, ir gājuši bojā.

Svētdien vakarā lidsabiedrības "Dana Air" lidmašīna "Boeing MD83", kas veica reisu no Nigērijas galvaspilsētas Abudžas un Lagosu, nogāzās blīvi apdzīvotā Lagosas rajonā.

Lidmašīnas piloti pirms avārijas sazinājušies ar kontroles centru Lagosā, ziņojot, ka lidmašīnai ir problēmas ar dzinēju, apliecināja informācijas avots armijā.