Latvijas vēstnieks novēl drošu ceļu Latvijas autorallijistiem

1.jūnijā Kārlis Eihenbaums novēlēja drošu ceļu un panākumus Latvijas autorallijistiem Andrim Dambim un Kristapam Dambim, kas no Tallinas svinīgi startēja Starptautiskajā elektroautomašīnu autorallijā "Tallina - Montekarlo" (Electric Marathon International Tallinn - Monte Carlo).

Šovakar autorallija dalībnieki viesosies Rīgā, tad dosies uz Lietuvu un tālāk uz Montekarlo. Latvijas vēstnieka dāvātais Latvijas karogs tiks nodots Monako princim Albertam II kā starptautiskās sadarbības simbols.

Latvijas leģendārie autorallijisti Andris Dambis ar dēlu Kristapu startē ar savu būvēto "OSCar eO" elektromašīnu, kas pēc populārā Parīze-Dakāra rallija standartiem var nobraukt vismaz 800 km bez papildus uzpildīšanās.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais