Finanšu piramīda "MMM" aptur naudas izmaksu

Sergeja Mavrodi radītā finanšu piramīda MMM-2011, kurā, pēc tā dibinātāja teiktā, piedalās 35 miljoni cilvēku, paziņojusi par izmaksu apturēšanu ieguldītājiem, ņemot vērā masveida paniku, ko it kā izraisījusi pret Mavrodi ierosinātā krimināllieta.

Mavrodi savā mājaslapā paziņojis, ka par «nomierināšanos» dēvētais režīms ilgs divas nedēļas – līdz 15.jūnijam, savukārt pēc tam, naudu, visdrīzāk, izmaksās ar stingriem ierobežojumiem. «Citādi visu uzreiz nonesīs,» skaidro Mavrodi.

Turklāt pastāvošo finanšu problēmu atrisināšanai tiek veidota jauna piramīda MMM-2012, vēsta BBC.

Mavrodi panikas radīšanā apsūdz plašsaziņas līdzekļus, kas ziņojuši par krimināllietu krāpšanā, kas ierosināta pret finanšu piramīdas radītāju, un kuras, pēc viņa teiktā, patiesībā neesot.

Maskavas prokuratūra paziņojusi, ka pieprasa ierosināt krimināllietu par krāpšanas mēģinājumu saistībā ar projektu MMM-2011.

Mavrodi kļuva plaši pazīstams 1990.gados, kad izveidoja akciju sabiedrību MMM, kas vēlāk kļuvusi par lielāko finanšu piramīdu postpadomju telpā. Pēc aptuvenām aplēsēm, toreiz MMM darbībā bija iesaistījušies no desmit līdz 15 miljoniem cilvēku. 1997.gada 22.septembrī MMM tika atzīta par maksātnespējīgu un pret Mavrodi tika ierosināta krimināllieta. 2003.gadā Mavrodi tika arestēts, bet 2007.gadā notiesāts uz 4,5 gadiem par krāpšanu lielos apmēros. Pērn viņš paziņojis par jauna projekta MMM-2011 atklāšanu, ieguldītājiem solot 30% ienesīgumu mēnesī.

Svarīgākais