Ventspils ventu kampaņa ieguvusi sudraba godalgu prestižajā Kijevas reklāmas festivālā

© F64 Photo Agency

Ventspils Ventu kampaņa ieguvusi sudraba godalgu prestižajā starptautiskajā Kijevas reklāmas festivālā. Ventu kampaņa startēja PR kampaņu kategorijā, kurā kopumā bija pieteikti un savā starpā konkurēja 68 projekti.

13.starptautiskais Kijevas reklāmas festivāls norisinājās Odesā no 23. līdz 26.maijam un ir prestižākais reklāmas jomas pasākums uz austrumiem no Baltijas. Tajā tika iesniegti 1700 darbi 11 kategorijās no 14 valstīm. Festivāla darbus izvērtēja 9 neatkarīgas starptautiskas žūrijas, kurās darbojās mārketinga jomas profesionāļi no Rietumeiropas valstīm, Baltijas valstīm, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Festivālā dominēja produktu un sociālās kampaņas, un Ventspils pilsētas kampaņa bija vienīgā no festivālā iesniegtajiem darbiem, kas popularizēja pilsētu kā zīmolu.

"Šogad žūrija pastiprinātu uzmanību pievērsa tam, vai iesniegtie darbi ir īsti un dati - patiesi, jo nereti darbi tiek izskaistināti vai radīti speciāli festivālam ar mērķi saņemt balvas. Kijevas festivāls ir kā iesildīšanās pirms prestižā Kannu reklāmas festivāla, tāpēc arī žūrija aizguva "Kannu vērtēšanas kritērijus“ - lai darbs iegūtu balvu, vismaz 80% žūrijas locekļu jābalso par," žūrijas stingro darbu vērtē vienīgā Latvijas pārstāve Kijevas festivālā, DDB tekstu autore Ulrika Rupā.

Ventspils Ventu pilsētas kampaņa jau šogad saņēma augstākos apbalvojumus pašmāju reklāmas izcilības festivālā Adwards. Tā iesniegta arī Golden Hammer reklāmas festivālā, kas norisināsies Jūrmalā jau nākamnedēļ, un Kannu reklāmas festivālā Francijā, kas norisināsies jūnija otrajā pusē.

Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska atklāj, ka ventu apgrozījums nemitīgi aug, pelnīšanas iespējas paplašinās un tajā iesaistās aizvien vairāk uzņēmēju. Šobrīd apgrozībā ir ap 9 miljoniem ventu. Tos pieņem jau 56 vietās, no tām 15 ir tūrisma objekti, 17 naktsmītnes, 17 tirdzniecības un pakalpojumu vietas, 5 ēdināšanas uzņēmumi un 2 - izklaides un atpūtas vietas. Kopš akcijas sākuma ventus to pieņemšanas vietās izmantojuši vairāk nekā 5000 cilvēku.

Atgādinām, ka ventus iespējams nopelnīt, reģistrējoties un izpildot dažādus uzdevumus Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com , kas pieejama septiņās valodās.

Šajā gadā viens no galvenajiem pasākumiem Ventspilī būs "Govju parāde Ventspils 2012", kuras atklāšana norisināsies 30.jūnijā. Saistībā ar Govju parādi Ventspils virtuālajā vēstniecībā būs pieejami jauni ventu pelnīšanas veidi.

Svarīgākais