Bosniešu ģimene astoņus gadus tur verdzībā vācu meiteni

© Scanpix

Bosnijas mediji vakar turpināja apspriest kāda laulāta pāra arestu – Karavlasi ciemata iedzīvotāji Milenko un Slavojka Marinkoviči astoņus gadus turējuši verdzībā vācu izcelsmes jaunieti, kura pašlaik ir 19 gadus veca.

Vietējais televīzijas kanāls gan vēsta, ka meitenītes māte, kura arī dzīvo Karavlasi ciematā, apgalvo, ka Marinkoviči pret viņu un meitu attiekušies labi, savukārt prokuratūra, aizbildinoties ar izmeklēšanas noslēpumiem, atsakās sniegt sīkāku informāciju.

«Viņi turēja meiteni ieslodzītu, neļāva viņai apmeklēt skolu un kontaktēties ar citiem cilvēkiem. Pret savu gūstekni viņi izturējās necilvēcīgi, spīdzināja viņu,» televīzijas kanālam FTV paziņojis prokuratūras pārstāvis Admirs Arnautovičs, apstiprinot, ka pāris aizturēts 17. maijā, kad policija saņēmusi sūdzību no viņu kaimiņa. A. Arnautovičs pavēstījis, ka jauniete, kuras vārds joprojām netiek izpausts, bijusi ļoti novārgusi, taču pašlaik sāk atgūties. Izmeklētājiem izdevies tikties arī ar viņas māti, un radies iespaids, ka viņa cieš no psihiskiem traucējumiem.

Par necilvēcisko apiešanos ar meiteni policiju informējis Marinkoviču kaimiņš Saeds Makaličs. «Es vairs nespēju noraudzīties, ka pret viņu izturas kā pret vergu, ka meitene dzīvo pusbadā, par viņu ņirgājas,» vīrietis sacījis sarunā ar AFP. Viņš esot redzējis, ka meitene pārtiek no puspuvušiem ķirbjiem un graudiem, – barības, ko parasti dod cūkām. «Izskatījās, ka viņa arī spiesta nakšņot cūku kūtī. Es novēroju, ka kaimiņi viņu nežēlīgi nostrādina, bet reiz pat bija iejūguši meiteni ratos un vizinājās,» stāstījis kaimiņš. Citi ciemata iedzīvotāji liecinājuši, ka gadījumos, kad pie Marinkovičiem ieradušies viesi, no viņu pagalma puses skanējušas meitenes raudas un kliedzieni, – ir aizdomas, ka viņa tikusi seksuāli izmantota.

S. Makaličs stāstījis, ka meitene un viņas māte ciematā ieradušās pirms aptuveni astoņiem gadiem. M. Marinkovičs noslēdzis fiktīvas laulības ar Vācijas pilsoni, lai iegūtu pastāvīgas uzturēšanās atļauju šajā valstī. Saskaņā ar kaimiņa sacīto M. Marinkovičs un viņa daudzie radi bieži vien devušies biznesa ceļojumos uz Vāciju un Austriju. Kaimiņš arī piebildis, ka reizēm meiteni nav redzējis ilgstošu laiku, bet tad viņa atkal uzradusies. «Es vairākkārt informēju policiju, taču, kad viņi atbrauca, Marinkoviči meiteni jau bija noslēpuši. Šoreiz es nofotografēju, kā pret viņu attiecas,» viņš sacījis.

Marinkoviču pāris pašlaik ir aizturēts, bet viņu tuvinieki paziņojuši, ka visa lieta safabricēta kaimiņu nenovīdības dēļ. Arī gūstā turētās meitenes māte paziņojusi, ka viņai neesot pretenziju pret Marinkovičiem.