Latvijas vēstniece sveic Tbilisi iedzīvotājus Neatkarības dienā

26. maijā visā Gruzijā plaši tika atzīmēta Neatkarības diena – galvenie Gruzijas Valsts svētki.

26. maijā visā Gruzijā plaši tika atzīmēta Neatkarības diena – galvenie Gruzijas Valsts svētki. Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi šos svētkus svinēja ar koncertiem, Gruzijā ražoto preču, pārtikas un ziedu izstādēm. Galvenā pilsētas estrāde Neatkarības laukumā svētku koncertā pulcēja simtiem nacionālo tautas deju un dziesmu izpildītāju un tūkstošiem Tbilisi iedzīvotāju un pilsētas viesu. Arī Latvijas vēstniece Elita Gavele apsveica Tbilisi iedzīvotājus Gruzijas Neatkarības dienā, un kā muzikāls sveiciens svētkos no Latvijas izskanēja Saldus novada deju kolektīva „Druva” priekšnesums.

Savukārt 26.maija vakarā notika Gruzijas jaunās Parlamenta ēkas svinīgās atklāšanas pasākumi Kutaisi pilsētā. Ar svinīgu uzrunu jaunā Parlamenta sēžu zāli atklāja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Neatkarības dienas svinību izskaņā notika Gruzijas bruņoto spēku militārā parāde, kurā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris. Svinīgajā parādē piedalījās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba brigādes ģenerālis Andis Dilāns un Latvijas vēstniecības Gruzijā militārais atašejs Jānis Mičāns.