Ķīnā izsolīs olimpiādes prezervatīvus

Kad Ķīnas rīkotās pērnā gada olimpiskās spēles beidzās, no 100000 bezmaksas prezervatīvu, kas tika izdalīti atlētiem, atlikušos piecus tūkstošus pamanījās iegūt kāds kolekcionārs. Tagad šī „kolekcija” tiek piedāvāta izsolē.

Katrs prezervatīva iepakojums ir rotāts ar olimpiādes moto -- ātrāk, augstāk stiprāk angļu un ķīniešu valodā. Sākuma cena par vienu prezervatīvu ir viena juaņa (septiņi santīmi), tomēr īpašnieks vēlas, lai tie visi tiktu iegādāti uzreiz, vēsta laikraksts „China Daily”.

Izsole, kurā tiks piedāvātas arī citas sporta piemiņlietas, notiks 29. novembrī. Kolekcijas īpašnieks Džao Sjaokai arī pārdos lāpu, ko parakstījis brazīliešu futbola leģenda Pele un ķīniešu medicīnas komplektu no 1936. gada olimpiādes.

„Izsoles mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību drošam seksam un HIV/AIDS novēršanai,” sacīja Ķīnas kolekcionāru asociācijas Sporta kolekciju nodaļas pārstāvis Guo Lei, kurš būs izsoles vadītājs. Viņš atzīst, ka daži interesenti varētu atturēties no piedalīšanās izsolē, tomēr precēta cilvēka statuss viņiem varētu palīdzēt. „Lai arī ikviens precēts būtu ieinteresēts prezervatīvu praktiskajā lietojumā, daži cilvēki būs pārlieku kautrīgi, lai piedalītos vairāksolīšanā,” viņš prognozēja.

Olimpisko spēļu dalībniekiem bezmaksas prezervatīvi tiek izsniegti kopš 1992. gada Barelonas spēlēm.

Svarīgākais