Latvijas zinātnieki piedalās plašā starptautiskā konferencē Rumānijā

No 25. līdz 27. maijam Targovistē (Targoviste), Dambovitas (Dambovita) apgabala galvaspilsētā, notiek starptautiska konference „Eiropas komunikāciju tīkli: Balkāni, Skandināvija un Baltija ekonomiskās un ideoloģiskās krīzes laikā”.

Konference noris, sadarbojoties Rumānijas Augstākās izglītības izpildaģentūrai, Inovāciju un pētījumu fondam, Valahijas Universitātei Targovistē (Universităţii Valahia din Târgovişte), uzņēmumam Balkanakysis.com un Igaunijas, Somijas, Lietuvas, Norvēģijas vēstniecībām un Latvijas Goda konsulātam Rumānijā.

Pasākuma atklāšanas ceremonijā dalībniekus un ekspertus sveiks Igaunijas, Somijas, Lietuvas un Zviedrijas vēstnieki, kā arī Latvijas goda konsuls Rumānijā vēstnieks Joans Donka (Ioan Donca). Vēsturnieki un eksperti no Rumānijas, Latvijas, Itālijas, Somijas, Lietuvas, Turcijas, Zviedrijas, Maķedonijas, ASV, Polijas, Ungārijas, Norvēģijas, Spānijas, Grieķijas, Vācijas un Igaunijas debatēs par izaicinājumiem, ietekmēm un attīstību ekonomiskās un ideoloģiskās krīzes laikā trīs Eiropas ģeogrāfiskajos apgabalos. Latviju konferencē pārstāvēs Eva Birzniece un Elīna Skujiņa no Latvijas Universitātes, kā organizētāju valdes pārstāvis konferencē piedalīsies arī profesors Ēriks Jēkabsons.

Par godu Targovistes starptautiskajai konferencei tiks prezentēts divu rumāņu vēsturnieku Silviu Hiloju (Silviu Hiloiu) un Aleksandru Gisa (Alexandru Ghisa) projekts „Latvijas vēsture”. Šī projekta mērķis ir izdot grāmatu par Latvijas vēsturi rumāņu valodā. Grāmatas izdošanu atbalsta Latvijas Goda konsulāts Rumānijā.