Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraiņu prostitūtas berzē rokas futbola čempionāta gaidās

Ukrainas seksa industrijā nodarbinātās berzē rokas 2012.gada Eiropas futbola čempionāta gaidās, kas sāksies 8.jūnijā. Sacensības viņām ir sinonīms ārvalstu klientu pieplūdumam un nozīmīgam ieņēmumu pieaugumam, neskatoties uz to, ka valstī plosās AIDS, raksta franču izdevums Le Monde.

Līdzīga ažiotāža tiek novērota jebkurā pasākumā, kur lielā apjomā pulcējas vīriešu publika. Tāpat bija arī Pasaules futbola čempionātā Dienvidāfrikā 2010.gadā – uz spēļu norises vietu ieradās prostitūtas no visas pasaules.

Arī kāds Ukrainas intīmo pakalpojumu sniedzējs savā mājaslapā informē, ka Kijevas meitenes aktīvi gatavojas čempionātam. Dažas no prostitūtām apgūst čempionāta dalībvalstu vēsturi, citas – futbola terminoloģiju ar mērķi piesaistīt pēc iespējas lielāku klientu loku, vēsta Newsru.com.

Neskatoties uz prostitūcijas nelegālo statusu, tiek uzskatīts, ka Ukrainā ir no 52 līdz 83 tūkstošiem senākās profesijas pārstāvju. Vairums no viņām savu pakalpojumu izcenojumus čempionāta laikā dubultos vai pat trīskāršos. Turklāt kukuļu apjomus palielinās arī korumpētie policisti, kuri piesedz publisko namu darbošanos, uzsver organizācijas Legalife vadītāja Jeļena Cukermane, kas nodarbojas ar šādu sieviešu tiesību aizstāvēšanu.

Tas viss sev līdzi nes arī lielu risku, jo Ukrainā šobrīd ir liela AIDS vīrusa izplatība, salīdzinot ar vecās Eiropas valstīm. Oficiālie dati liecina, ka HIV infekcijas izplatība Ukrainā sasniedz 1,1% no kopējā iedzīvotāju skaita. Infekcijas izplatītājas visbiežāk ir tieši vieglas uzvedības meitenes, kas ļoti neregulāri lieto prezervatīvus. Vien 60% prostitūtu kategoriski atsakās no intīmas tuvības bez prezervatīva, atlikušās ir gatavas iztikt arī bez tā, īpaši gadījumos, ja par šādu iespēju tiek piedāvāta papildus samaksa.