Pakistāna bloķējusi tviteri sakarā ar pravieša Muhameda karikatūru konkursu

Pakistāna svētdien bloķējusi mikroblogošanas vietni "Twitter", kas atteikusies dzēst ierakstus, kuros aicināts sociālajā tīklā "Facebook" rīkot pravieša Muhameda karikatūru konkursu.

Kā ziņu aģentūrai AFP pastāstījis Pakistānas Telekomunikāciju pārvaldes pārstāvis, rīkojumu bloķēt tviteri "zaimojošu ierakstu dēļ" izdevusi Informācijas tehnoloģiju ministrija.

Pēc viņa teiktā, pārvalde vērsusies gan pie "Facebook", gan "Twitter". "Facebook" piekritusi dzēst šos ierakstus, kas aizskar musulmaņu ticības jūtas, bet "Twitter" nav reaģējusi.

Islāms stingri aizliedz praviešu attēlošanu. Pirms četriem gadiem pravietim Muhamedam veltītas karikatūras Eiropas laikrakstos izraisīja plašu protesta vilni pasaules musulmaņu vidū. Reaģējot uz šīm publikācijām, pie Dānijas vēstniecības Islamabadā uzspridzinājās pašnāvnieks, un šai sprādzienā gāja bojā astoņi cilvēki. Atbildību par šo terora aktu uzņēmās starptautiskais teroristu tīkls "Al Qaeda".

Pakistānas tiesa 2010.gada maijā bloķēja "Facebook" sakarā ar kāda anonīma lietotāja ierosinājumu rīkot līdzīgu konkursu, kas viņaprāt "apliecina vārda brīvību".

Šis konkurss bija dziļi aizskāris pat mēreni noskaņotos musulmaņus. "Facebook" vietne pēc islāma tiesību ekspertu grupas pieprasījuma toreiz bija bloķēta gandrīz divas nedēļas.

Svarīgākais