Iespējamā pretendente uz Ņujorkas mēra amatu apprec savu ilggadējo draudzeni

Ņujorkas domes spīkere Kristīne Kvinna, kas tiek uzskatīta par reālāko pretendenti uz pilsētas mēra amatu nākamgad paredzētajās vēlēšanās, sestdien apprecējusi savu ilggadējo draudzeni Kimu Katulo, izmantojot iespēju, ko paver pērn pieņemtais likums, kas Ņujorkas štatā ļauj laulāties viendzimuma pāriem.

Demokrātu partijas pārstāves Kvinnas kāzu viesu vidū bija arī Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs un Ņujorkas policijas komisārs Rejs Kelijs, kurš tiek mudināts kandidēt uz pilsētas galvas amatu no Republikāņu partijas.

Kā ziņots, Kvinipiaku universitātes nesen veiktā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka Kvinna, kas ir atklāti homoseksuāla, popularitātes ziņā krietni apsteidz Korejas kara veterānu Keliju.

Neviens no viņiem gan vēl nav paziņojis par nodomu pretendēt uz ietekmīgo amatu. Korejas kara veterāns Kelijs Ņujorkā tiek ļoti cienīts, un medijos ir sarīkota kampaņa, lai pārliecinātu viņu iet politikā, lai gan pats Kelijs nav izrādījis vēlmi kandidēt.

Tomēr aptauja rāda, ka trīs iespējamie demokrātu kandidāti viegli pārspētu Keliju, ja viņš kandidētu no Republikāņu partijas.

Ņujorkas mēra vēlēšanas notiks 2013.gada novembrī. Blūmbergs mēra amatā būs pavadījis trīs termiņus un nevarēs vēlreiz kandidēt uz to.