Latviešu interese par Azerbaidžānu kā Eirovīzijas norises vietu ir neliela

Latviešu izrādītā interese par došanos uz Baku, lai vērotu Eirovīzijas dziesmu konkursu klātienē, ir neliela, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja tūrisma aģentūras "Travel Agency Spare" īpašniece un vadītāja Ivonna Ķezbere.

"Vienā no starptautiskajām izstādēm Azerbaidžānas pārstāvji nāca klāt un jautāja, kāpēc latviešu interese par Eirovīziju ir tik neliela, tomēr domāju, ka azerbaidžāņi paši ir rīkojušies nepareizi, uz konkursa brīdi, no 22.maija līdz 26.maijam, organizēti paceļot cenas visiem pakalpojumiem, kas tūrista atrašanos šajā valstī padara dārgāku nekā parasti," skaidroja Ķezbere.

Komentējot to, kā izdevies attīstīt sadarbību ar 60 tūrisma kompānijām Azerbaidžānā, Ķezbere pastāstīja, ka azerbaidžāņi atzīst tikai personīgo kontaktu, tāpēc, lai par kaut ko vienotos, ir jātiekas un jāiet pusdienās vai vakariņās.

"Tāpat regulāri par sevi ir jāatgādina. Azerbaidžānas biznesa partneriem nozīmīga ir mutvārdu noruna, kas bieži vien strādā efektīgāk un ātrāk nekā noslēgts līgums. Azerbaidžāņi pievērš uzmanību potenciālā klienta iepriekšējai darbībai un reputācijai, tāpat nedrīkst paļauties uz pirmā brīža viesmīlību un pozitīvajām emocijām, kas gūtas biznesa tikšanās laikā, jo laipnā uzņemšana nebūt nenozīmē, ka panākta vienošanās," norādīja "Travel agency Spare" vadītāja.

Dibinot kontaktus ar tūrisma uzņēmumiem Azerbaidžānā, piesardzīgi jāizvērtē, vai potenciālie partneri nav tendēti vienvirziena tūrismam. Ir uzņēmumi, kas nav informēti par tūristu gaitām Latvijā, līdz ar to pastāv iespēja, ka tūristi dažādu iemeslu dēļ var uzkavēties Latvijā.

Uzņēmums SIA "Travel Agency Spare" reģistrēts 2011.gada 25.februārī Rīgā. Tūrisma aģentūra birojs atrodas viesnīcā "Maritim" Rīgā, Slokas ielā. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Ķezbere. Tūrisma aģentūra "Travel Agency Spare", sadarbojoties ar 60 tūrisma kompānijām Azerbaidžānā, Latvijā piedāvā gan izejošā, gan ienākošā tūrisma pakalpojumus.

Visu interviju ar uzņēmuma "Travel Agency Spare" īpašnieci un vadītāju Ivonnu Ķezberi var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Svarīgākais