Sešgadīgu meiteni apsūdz rasismā

© Scanpix

Lielbritānijas Kentas grāfistes skolnieci tur aizdomās par rasismu, saistībā ar domstarpībām, kas meitenei radās ar citu skolnieci stundu starpbrīža laikā, raksta "The Daily Mail".

Sešgadīgā Šarona Gauere kopā ar draudzeni spēlējās un ēda šokolādes pārslas. Pie viņas pienāca divas vienpadsmitgadīgas meitenes un sāka viņu ķircināt. Gaueres vecāki stāsta, ka tumšādainā skolniece viņu meitai teikusi: "Tev uz sejas ir šokolāde." Šarona atbildējusi: "Tev arī". Sākumā skolniece mēģinājusi notīrīt seju, bet pēc tam nolēmusi, ka mazā sešgadniece nolēmusi pajokot par viņas ādas krāsu un pasūdzējās skolotājai.

Skolas administrācija par notikušo ziņojusi Šaronas Gaueres vecākiem. Turklāt vecākiem tika paskaidrots, ka sūdzība ir iesniegta rakstiski un dokumentēta atbilstoši mācību iestādes noteikumiem. Vēlāk gan skolas direktors paziņoja, ka informāciju par šo notikumu nolēmuši neiekļaut meitenes personīgajā lietā.

Apsūdzētās meitenes vecāki uzskata, ka apsūdzība ir politkorektuma izpausme, kas "pārspīlēta līdz neprātam". Šaronas tēvs apgalvo, ka viņa meita pat nezina, kas ir rasisms. Vecāki uztraucas par to, ka notikušais var ietekmēt meitenes turpmākās attiecības ar skolotājiem un klasesbiedriem.