Vitebskā prezentē Latviju un Rīgu kā tūrisma galamērķus

17.maijā Vitebskā norisinājās Latvijas un Rīgas tūrisma piedāvājuma prezentācija potenciālajiem sadarbības partneriem.

Vitebskas apgabala tūrisma nozares uzņēmējus, tūrisma industrijas darbiniekus un žurnālistus ar Rīgas kā tūrisma galamērķa piedāvājumu iepazīstināja Rīgas Tūrisma attīstības biroja „LIVE Rīga” valdes priekšsēdētājs Grigorijs Pomerancevs. Plašāku Latvijas tūrisma industrijas prezentāciju sniedza Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) izpilddirektore Astrīda Turpovniece.

Prezentācijā un tai sekojošā kontaktforumā ar Vitebskas apgabala tūrisma nozares pārstāvjiem piedalīsies arī ALTA delegācijas pārstāvji, kuri no 15. Līdz 18.maijam uzturas Baltkrievijā tūrisma nozares izpētes vizītē. No Latvijas Baltkrievijā ieradušies trīspadsmit tūrisma uzņēmumu pārstāvji („Rīgas Tūrisma Aģentūra”, „Transfer Europa”, „Relaks Tūre”, „Meeting Tour Travel &SPA Consultants”, „Averoja”, „Kandagar Tour”, „Baltijas ceļojumu grupa”, „Juniors 99”, „AL Svets”, Daugavpils Tūrisma informācijas centrs, viesnīca „Latgola”), kuri ir ieinteresēti plašāk attīstīt sadarbību ar Baltkrievijas tūrisma nozares uzņēmējiem, piesaistot gan Baltkrievijas tūristus Latvijai, gan organizējot Latvijas un Rietumeiropas valstu ceļotāju braucienus uz Baltkrieviju.

Atklājot prezentāciju Latvijas Republikas konsule Vitebskā Dagnija Lāce – Ate uzsvēra strauji pieaugošo ceļotāju interesi apgūt jaunus tūrisma maršrutus un aicināja Latvijas un Vitebskas apgabala tūrisma nozares uzņēmējus izmantot iespēju izveidot biznesa kontaktus un uzsākt abpusēji izdevīgu sadarbību. Kā vienu no savas darbības prioritātēm Konsulāts ir izvirzījis atbalstu tūrisma plūsmu paplašināšanai.

Latvijas tūrisma nozares delegācijas pārstāvji pēc kontaktforma norādīja, ka vizītes laikā ir iegūta noderīga informācija un kontakti, kas ļauj cerēt uz tālāku sadarbības attīstību.

Vizītes ietvaros Rīgas Tūrisma attīstības biroja „LIVE Rīga” valdes priekšsēdētājs Grigorijs Pomerancevs tikās arī ar Vitebskas reģionālās lidostas pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas.

Prezentāciju sadarbībā ar „LIVE Rīga”, ALTA un Vitebskas apgabala izpildkomiteju organizē Latvijas Republikas konsulāts Vitebskā.

Svarīgākais