Grieķijā iecelts pagaidu valdības vadītājs

Grieķijas politiskās partijas, 16. maijā notikušajā sanāksmē, vienojušās par valsts pagaidu valdības vadītāju iecelt Valsts padomes vadītājam- tiesnesim Panagiotim Pikramenam (Panagiotis Pikrammenos), ziņo aģentūra Associated Press.

Pikramens vada Grieķijas augstākās instances administratīvo tiesu - Valsts padomi.

Grieķijas politisko partiju pārstāvji un valsts prezidents Karols Papulijs sanāksmē vienojušies, ka pagaidu valdības vadītājam būs ierobežotas tiesības, tas galvenokārt skar valsts finanšu jomu, Pikramens nevarēs notiek valsts finanšu stratēģiju. Sanāksmes dalībnieki arī vienojušies, ka Grieķijas parlamenta ārkārtas vēlēšanas notiks 17.jūnijā.

Jau ziņots, ka Grieķijas politiķiem kopš vēlēšanām joprojām nav izdevies vienoties par jaunas valdības izveidi.

Otrdien kārtējās sarunas par valdības veidošanu beidzās bez vienošanās, un, kā pavēstīja sociālistu partijas PASOK līderis Evangels Venizels, Grieķijai nāksies rīkot jaunas ārkārtas vēlēšanas.

6.maijā aizvadītajās pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās nevienai partijai neizdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Vēlēšanas apliecināja, ka vairums grieķu iebilst pret taupības pasākumiem. Vēlēšanās smagu sakāvi piedzīvoja divu lielāko partiju koalīcija, kas īstenoja bargus taupības pasākumus, lai glābtu valsti no bankrota.

Liela daļa grieķu uzskata, ka taupības pasākumi tikai saasina valsts problēmas, negatīvi ietekmējot ekonomikas izaugsmi.

Svarīgākais