Grieķijai būs jāizsludina vēl vienas vēlēšanas

Grieķijas politisko partiju sarunas par valdības veidošanu pēc ārkārtas vēlēšanām Grieķijā nonākušas strupceļā, tāpēc nāksies rīkot vēl vienas vēlēšanas, vēsta Reuters.

Kā norādījis kreiso radikāļu partijas līderis Panos Kamenos, tā kā trīs visvairāk balsu ieguvušās partijas katra trīs dienu laikā nespēja izveidot valdību, saskaņā ar konstitūciju iniciatīvu nacionālās vienotības izveidē ar visām partijām veica valsts prezidents, tomēr arī šīs sarunas beigušās nesekmīgi.

Jaunas ārkārtas vēlēšanas Grieķijā notiks jūnijā.

Līdz jaunām ārkārtas vēlēšanām valstī pie varas ir pagaidu valdība.

Nākamo divu gadu laikā Grieķijai jāatrod iespējas, kā ietaupīt vēl 11,5 miljardus eiro no budžeta līdzekļiem, bet 15.maijā jādzēš 436 miljonus eiro lielās parādsaistības tiem privātajiem kreditoriem, kas atteicās piedalīties obligāciju apmaiņā, tādējādi daļēji dzēšot Atēnu parādu.

Savukārt Vācijas ārlietu ministra vietnieks Mihaels Georgs Links,šodien pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP) žurnālistiem sacīja:''Ja Grieķija vēlas palikt eirozonā, tai jāturpina sāktais reformu ceļš, par kuru tā vienojusies ar Eiropas Savienību (ES).Grieķija var palikt eirozonā, ja tā turpina reformu programmas ceļu, par kuru mēs vienojāmies. Būtu žēl, ja tā novirzītos no ceļa un vēlētos pamest eirozonu," sacīja Links.

Links uzsvēra, ka Vācijas valdība vēlas noturēt eirozonu, tādēļ tā piedāvā savu solidaritāti pie nosacījuma, ka Grieķija kā valsts pilda savas saistības. "Tagad bumba ir Grieķijas pusē," vērtēja Links.

Svarīgākais