Uzlidojumos Jemenā nogalināti desmit "Al Qaeda" kaujinieki

Divos uzlidojumos, kurus, pēc visa spriežot, veikušas ASV bezpilota lidmašīnas, Jemenā nogalināti vismaz desmit "Al Qaeda" kaujinieki, pavēstīja Jemenas armijas pārstāvji.

Kara aviācijas uzbrukumi notikuši Maaribas un Šebvas provincēs, dienvidaustrumos no galvaspilsētas Sanas, norādīja amatpersonas.

Jemenas valdības pārstāvji arī apliecināja, ka valdības karaspēka uzbrukumos Abjānas provincē, valsts dienviddaļā, nogalināti vēl 15 nemiernieki.

Pirmajā uzlidojumā Šebvas provincē nogalināti seši cilvēki, kas atradušies kādā automašīnā, pastāstīja Aizsardzības ministrijā. Otrajā uzlidojumā Maaribā - naftas ieguves reģionā - divās automašīnās nogalināti četri kaujinieki.

Pagājušo pirmdien Jemenas amatpersonas apliecināja, ka uzlidojumā Šebvas provincē nogalināts "Al Qaeda" līderis Fahds al Kuso, kurš tika meklēts saistībā ar 2000.gadā notikušo uzbrukumu ASV karakuģim "USS Cole".

Ziņas par viņa nāvi parādījās dienu pirms atklātībā bija nonākusi informācija, ka Jemenas kaujinieki plānojuši sprādzienu kādā uz ASV lidojošā lidmašīnai, sprādzienu īstenojot ar pasažiera apakšveļā paslēptu spridzekli.

Svarīgākais