Rietumflandrija – ieinteresēta sadarbībā ar Latviju ekonomikas, tūrisma un kultūras jomās

10.maijā Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce – Līcīte apmeklēja Rietumflandrijas provinci (Flandrijas reģionā), lai tiktos ar provinces un Briges pilsētas amatpersonām un pārrunātu provinces un Latvijas sadarbības perspektīvas ekonomikas un kultūras jautājumos.

Vizītes laikā vēstniece tikās ar provinces gubernatoru Karlu Dekalevu (Carl Decaluwe), provinces valdības pārstāvi vides un tūrisma jautājumos, Briges pilsētas mēru, Briges pilsētas kultūras koordinatoriem un Rietumflandrijas provinces tirdzniecības kameras pārstāvjiem.

Tikšanās laikā vēstniece ar amatpersonām pārrunāja tirdzniecības un tūrisma sakaru veicināšanu starp Latviju un provinci, kopīgu kultūras projektu veidošanu saistībā ar Rīgas kļūšanu par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā, kā arī sadarbību, veidojot Pirmā pasaules kara atceres pasākumus Latvijā un Rietumflandrijā 2014.gadā. Tāpat tika pārrunātas Latvijas mākslinieku dalības iespējas Brigē notiekošajos mākslas projektos. Vēstniece guva apliecinājumu, ka Latvijas mākslinieki ir gaidīti Briges veidotajos kultūras pasākumos un ka Briges publika un viesi augstu novērtē Latvijas mākslinieku sniegumu.

Sarunā ar Briges pilsētas mēru vēstniece uzsvēra, ka Latvija labprāt pārņemtu Briges pieredzi tūristu piesaistīšanā, kuru skaits pēc Briges Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa 2002.gadā ir audzis vairākkārt, sasniedzot 4 miljonus apmeklētāju gadā, un, neskatoties uz ekonomisko krīzi, turpina augt.

Tiekoties ar Rietumflandrijas provinces tirdzniecības kameras pārstāvjiem, kura pulcina 3500 biedru un tādējādi ir lielākā tirdzniecības kamera Beļģijā, vēstniece pārliecinājās, ka provincei ir interese attīstīt sadarbību ar Latviju. Tika panākta vienošanās sadarbībā ar tirdzniecības kameru informēt provinces uzņēmējus par biznesa iespējām Latvijā.

Rietumflandrijas province ar tās galvaspilsētu un tūrisma centru Brigi un 65 km garo smilšaino Ziemeļjūras krastu ir populārs tūrisma galamērķis. Zēbriges osta ir lielākais Eiropas sašķidrinātās dabas gāzes terminālis, vadošā osta pasaulē jaunu automašīnu eksporta un importa nodrošināšanā, kā arī ir nozīmīga konteineru pārkraušanas osta. Kortreika kā Rietumflandrijas industriālais centrs specializējas tekstilrūpniecībā, metālapstrādē un mašīnbūvē.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais