Baltijas galvaspilsētās ieviesīs vienotu elektronisko biļeti norēķiniem sabiedriskajā transportā

Rīga ir piekritusi sadarbībā ar Igaunijas galvaspilsētu Tallinu un citām Baltijas pilsētām ieviest vienotu elektronisko biļeti norēķiniem sabiedriskajā transportā, kā arī par citiem pakalpojumiem, laikrakstu "Diena" informēja uzņēmuma "Rīgas karte", kas ieviesis un apkalpo e-talona sistēmu, valdes loceklis Aleksandrs Brandavs (LPP/LC).

Oktobra beigās iesaistīto pušu apspriedē nolemts turpināt darbu pie šī projekta.

Ideja par vienotu elektronisko biļeti radusies, jo Tallina un Somijas pilsēta Turku 2011.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsētas, tādēļ tūristiem, kas apmeklēs gan vienu, gan otru, būtu ērti izmantot kopīgu norēķinu sistēmu. Abām pilsētām šajā projektā piepulcēsies Helsinki un Tampere, taču tā īstenotāji cer, ka atsauksies arī Sanktpēterburga, Viļņa un Rīga.

"Tad es varētu mājās Tallinā laikus nopirkt visu, kas man vajadzīgs, ielādēt savā kartē un Rīgā to izmantot," sistēmas priekšrocības iepriekš izklāstīja projektā iesaistītā uzņēmuma "ID Pilet" pārstāvis Magnuss Arms.

Runājot par ieceres tālāku virzību, Brandavs stāsta, ka Rīgas e-talona sistēma ir modernāka nekā Tallinā pielietotā, tādēļ "viņiem jāveic mājasdarbs, kā viņi var ar mums integrēties".

Tallinas pilsētas pārstāvis šajā projektā Alans Alakila laikrakstam apstiprinājis, ka igauņi tagad veiks nepieciešamos sagatavošanas darbus, lai Tallinā būtu iespējams izmantot tās pašas elektroniskās biļetes, kas tiek lietotas Somijas pilsētās un Rīgā. Nākamās pušu apspriedes datums pagaidām nav noteikts.

Svarīgākais