Gruziju satricina 5,8 magnitūdas stipra zemestrīce

Šorīt Gruzijas austrumus satricinājusi 5,8 magnitūdas spēcīga zemestrīce. Tās epicentrs atradies Kaheti reģionā – valsts tālākajā austrumu daļā.

Turklāt divus spēcīgus pazemes grūdienus sajuta arī Tbillisi iedzīvotāji, atrodoties aptuveni 150 kilometrus tālu no zemestrīces epicentra, ziņo Novosti Gruzija.

Jāatzīmē, ka informācija par notikušo zemestrīci ir pretrunīga. Tā, piemēram, Amerikas Savienoto Valstu Ģeoloģijas dienests vēsta, ka pazemes grūdieni notikuši Azerbaidžānas teritorijā, un tie bijuši 5,6 magnitūdas spēcīgi.

Zemestrīce notikusi valsts ziemeļrietumos, un pēc speciālistu teiktā, tās epicentrs atradies 17 kilometrus no Zagatalas Azerbaidžānā, ziņo Trend. Vienlaikus ir informācija, ka pazemes grūdieni fiksēti arī Dagestānā, kuru stiprums gan pagaidām vēl tiek noskaidrots, ziņo Interfakss.

Sākotnējā informācija liecina, ka Gruzijā pazemes grūdieni cilvēku upurus nav prasījuši. Ziņas par cietušajiem šajā un citās valstīs, kur fiksēta zemestrīce, vēl tiek apkopotas. Nebūtiski bojājumi konstatēti vairākiem desmitiem ēku.

Svarīgākais