Itālijā notiesā katoļu priesteri par bērnu seksuālu izmantošanu

Itālijas tiesa ceturtdien piespriedusi deviņu gadu un septiņu mēnešu ilgu cietumsodu katoļu priesterim, kurš atzīts par vainīgu nepilngadīgas personas seksuālā izmantošanā, par mēģinājumu pakļaut prostitūcijai 17 gadīgu jaunekli un narkotiku došanu pusaudžiem.

52 gadus vecais priesteris Rikardo Sēpija tika arestēts pagājušajā gadā savā draudzē Dženovā.

Prokuratūra pieprasīja piespriest apsūdzētajam 11 gadu un astoņu mēnešu ilgu cietumsodu.

Priesteris tiesai pauda nožēlu par savu morāli peļamo uzvedību, bet, kā paziņoja viņa advokāts, tā neesot vainas atzīšana.

"Mans klients atzīst, ka viņa uzvedība iespējams bijusi amorāla, bet viņš nepastrādāja noziegumu," paziņoja advokāts, piebilstot, ka Sēpija spriedumu pārsūdzēs.

Papildus cietumsodam tiesa piesprieda priesterim samaksāt arī 28 000 eiro (aptuveni 19 680 latus) kompensācijā par nodarīto kaitējumu, ziņo Itālijas mediji.

Katoļu baznīcu pēdējos gados ir satricinājuši tūkstošiem bērnu seksuālās izmantošanas skandālu gan Eiropā. gan ASV, no kuriem daudzi notikuši jau pirms vairākiem desmitiem gadu. Tomēr Itālijā līdz šim atklātībā nonākušas tikai dažas šādas lietas.

Pēdējā lielākā šāda veida lieta Itālijā tika iztiesāta 2011.gada martā, kad Romas tiesa piesprieda 15 gadu cietumsodu kādam bijušajam priesterim par septiņu bērnu seksuālu izmantošanu laika posmā no 1998. līdz 2008.gadam.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais