Francijā arestē krievu oligarha Berezovska īpašumu

Krievija panākusi oligarha Borisa Berezovska īpašuma arestēšanu 13 miljonu eiro (9,1 miljona latu) vērtībā. Tāpat arestēti Sovkomflot un Novoship zādzībās par vainīgo atzītā uzņēmēja Jurija Ņikitina 300 miljoni dolāru (159,9 miljoni latu).

«Pēc Krievijas Ģenerālprokuratūras lūguma ārvalstīs uzlikts arests īpašumam, kas iegūts noziedzīgā ceļā, un kura kopējā vērtība ir vairāk nekā 320 miljoni dolāru (170,5 miljoni latu),» Ģenerālprokuratūras atskaitē teikto citē Interfakss.

Tostarp arestēts Berezovskim piederošais 13 miljonus eiro vērtais īpašums Francijā, bet Šveicē arestēti Ņikitina finanšu līdzekļi 300 miljonu dolāru apmērā. Vēl viens miljons dolāru Volgotanker lietā arestēts Monako.

Turklāt, pēc Ģenerālprokuratūras sniegtās informācijas, «cietušajiem Sovkomflot lietā atlīdzināti 55 miljoni dolāru (29,3 miljoni latu), bet Krievijas īpašniekam Arktikmorneftegazrazvedka atdots kuģis ar naftas ieguves aprīkojumu uz borta par kopējo summu 1,2 miljardi dolāru (639,6 miljoni latu).»

Pērnā gada maijā kļuva zināms, ka Šveices varas iestādes bloķējušas Novoship un Sovkomflot lietā apsūdzēto bankas kontos aptuveni 300 miljonus dolāru, solot, ka tas darīts atlīdzību nodrošināšanai krimināllietā, kuras kopējais apmērs sasniedz 850 miljonus dolāru (453 miljonus latu).

Svarīgākais