Japāņu pusaudzis atgūs cunami aiznesto bumbu

© Scanpix

Par Japānas mediju zvaigzni kļuvis 16 gadus vecais Misaki Murakami. Pērnā gada 11. martā cunami nopostīja viņa māju Japānas ziemeļaustrumu piekrastē, aiznesot visu iedzīvi. Tagad M. Murakami izdosies atgūt vismaz savu futbola bumbu, kas bija aiznesta līdz par Aļaskai – 5000 kilometru attālumā.

AP vēsta, ka marta nogalē bumbu kāda okeāna līča krastā Midltonas salā atradis 51 gadu vecais Deivids Baksters, kurš uz tās pamanījis nezināmā valodā rakstītus hieroglifus un uzreiz iedomājies, ka bumba varētu būt atpeldējusi no tālās Japānas. Neticama sagadīšanās, taču D. Bakstera sieva Juku ir japāniete, kura iztulkojusi uz bumbas esošo uzrakstu – izrādījies, ka tā 2005. gadā dāvināta trešās klases skolēnam M. Murakami, kurš pārcēlies mācīties uz citu skolu. Bijis nepieciešams zināms laiks un japāņu žurnālistu palīdzība, lai noskaidrotu, kur bumbas īpašnieks atrodas pašlaik, taču tas izdevies, un svētdienas rītā japāņu pusaudzis saņēmis negaidītu tālruņa zvanu no Aļaskas ar paziņojumu, ka viņa bumba ir atradusies.

«Tas bija liels pārsteigums. Es nevarēju pat iedomāties, ka mana bumba ir sasniegusi Aļasku. Es cunami zaudēju pilnīgi visu iedzīvi, visas piemiņas lietiņas, bet tagad man būs vismaz šī bumba,» sarunā ar televīzijas kompāniju NHK sacījis jaunietis, izsakot lielu pateicību bumbas atradējiem. Japāņu televīzijas sabiedrība vēsta, ka pirms neilga laika Baksteru ģimene okeāna krastā atradusi arī izskalotu volejbola bumbu, un izdevies noskaidrot arī tās īpašnieci – 19 gadus veco Šiori Sato.

ASV Nacionālā Okeāna un atmosfēras pārvalde (NOAA) jau iepriekš bija prognozējusi, ka cunami rezultātā radušās drazas turpinās dreifu pāri Klusajam okeānam un, visticamāk, sasniegs piekrasti Aļaskas, Kanādas un ASV Vašingtona un Oregonas štatu piekrastēs.

Svarīgākais