Satiksmes ministrs tiekas ar „Boeing” prezidentu

Čikāgā ar tikšanos ar „Boeing” prezidentu Džeimsu Maknerniju (James McNerney) noslēdzas satiksmes ministra Aivja Roņa darba vizīte ASV.

Kā iepriekš ziņots, „Boeing” un „Airbus” šobrīd cīnās par iespēju nodrošināt Latvijas nacionālo aviokompāniju „Air Baltic Corporation” ar jaunām lidmašīnām. Sarunā ar satiksmes ministru Aivi Roni „Boeing” prezidents uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka „Air Baltic Corporation” šobrīd pamatā izmanto tieši „Boeing” lidmašīnas, „Boeing” nekādā mērā uzvaru šajā lidmašīnu iepirkuma konkursā neuztver kā pašsaprotamu. Līdz ar to „Boeing” ir gatavi aktīvi cīnīties par šī tirgus saglabāšanu ar visaptverošu piedāvājumu, kurš tiks iesniegts aprīļa beigās.

Satiksmes ministrs uzsvēra, ka lidmašīnu izvēles lēmumus ir „Air Baltic Corporation” vadības kompetence, tomēr Latvijas valdība patur tiesības izvērtēt šī darījuma ietekmi uz Latvijas aviācijas nozares un ekonomikas kopumā attīstību.

Līdzīga tikšanās aprīļa sākumā satiksmes ministram bija arī ar „Airbus” vadību, kuras ietvaros tika uzklausīts šī ražotāja redzējums par „Air Baltic Corporation” jauno lidmašīnu modeļa izvēli, finansējuma mehānismiem, kā arī darījuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.