Sprādzienā Lietuvas armijas štāba mītnē gājis bojā karavīrs, otrs cietis

Sprādzienā Lietuvas bruņoto spēku štābā Viļņā trešdien viens cilvēks gājis bojā un vēl viens ievainots, portālam "Delfi.lt" apliecinājuši Bruņotajos spēkos.

Sprādziens Lietuvas Bruņoto spēku Dižkunigaiša Ģedimina štāba bataljona mītnē Viļņā nogranda ap pulksten 12:50.

Sprādzienā bojāgājušais vecākais seržants Jozas Vitks armijā dienējis kopš 1996.gada, bijis sapieris bataljona sprāgstvielu neitralizēšanas rotā. Arī cietušais karavīrs ir no šis rotas.

Cietušā karavīra dzīvībai briesmas nedraudot, viņš ir slimnīcā un atrodoties pie samaņas. Bruņotajos spēkos informējuši, ka cietušais varot staigāt un komunicēt ar ārstiem.

Bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks Vilmants Tamošaitis pastāstījis, ka sprādziena brīdī ēkā bijuši četri sapieri. Divi no sapieriem atradušies citā ēkas pusē. Tamošaitis pagaidām nav varējis pateikt, kas tieši sprādzis, zināms, ka ēkā nekādiem spridzekļiem nav bijis jābūt. Karavīri ēkā trenējušies, taču bez sprāgstvielām.

Bruņoto spēku pārstāvji uz jautājumu, vai ēkā nav atradusies nedēļa nogalē no reisa autobusa izņemtā prettanku mīna, kas uz Viļņu atvesta reisa autobusā, atbildēja noliedzoši.

Notikušo izmeklē Militārā policija.

Portāls "Delfi.lt" vēsta, ka notikuma vietā cilvēki netiek ielaisti. Žurnālisti esot dzirdējuši karavīru sarunu, kurā minēts, ka vienam no upuriem sprādzienā norauti locekļi.

Cietušajam un bojāgājušā tuviniekiem jau izteikušas līdzjūtību Lietuvas amatpersonas.

Svarīgākais