Pirms trim nedēļām no prāmja jūrā ielēkušais igaunis atrasts uz salas pie Helsinkiem

Teju pirms trim nedēļām no Tallinas-Helsinku prāmja jūrā ielēkušais igaunis atrasts uz Pihlajasāri salas, netālu no Somijas galvaspilsētas, kur viņš, pēc paša vārdiem, visu šo laiku pārticis lielākoties no ūdens un čipsiem, vēsta laikraksts "Õhtuleht".

27 gadus vecais vīrietis no prāmja nolēcis 28.martā īsi pirms tā iebraukšanas Helsinkos. Lēciens fiksēts novērošanas kameras ierakstā, turklāt par to ziņojuši arī vīrieša paziņas, apliecināja Somijas policijas komisārs Pauls Ekerls. Vīrietis tika meklēts ar Somijas krasta apsardzes helikopteriem, bet bez rezultātiem.

Igaunim izdevies izpeldēt Pihlajasāri salas krastā, kur viņš ielauzies kādā mājā un pārticis no tur atrastā ēdiena.

Pirmdien dienas otrajā pusē viņš pats izsaucis palīdzību. Viņš sācis māt garām peldošai laivai, un tad krasta apsardze viņu aizveda no salas.

Vīrietis telekanālam "TV3" apliecināja, ka uzreiz pēc ielēkšanas ledainajā ūdenī sapratis, ka pieņēmis nepareizu lēmumu.

"Es novilku drēbes, jo zināju, ka tās ir smagas un ka es nespēšu tajās peldēt. No sākuma es peldēju kraulā, bet bez īpašiem panākumiem," stāstīja vīrietis.

"Zināju, ka ir jākustas, savādāk ātri sasalšu ragā. Mēģināju kliegt, bet biju tam par vāju. Pagriezos uz muguras, bet sapratu, ka krasts ir pārāk tālu, un es nespēšu līdz tam aizpeldēt. Nodomāju, ka viss beidzies."

Viņš lūdzis palīdzību augstākiem spēkiem, lai iegūtu spēku aizpeldēt līdz krastam.

"Es nesapratu, kas notika, bet kājas sasniedza jūras dibenu, un es biju krastā. Sapratu, ka man ir ģimene un gribu dzīvot," sacīja igaunis.

Pirmajās dienās viņš dzēris atkusušo ūdeni.

"Gāja dienas, mani pārņēma šausmas par to, ko esmu sastrādājis. Es baidījos, ka par šādu muļķību mani gaida smags sods," atzinās vīrietis.

"Es mājā sāku meklēt ēdienu, atradu šokolādi, čipsus, minerālūdeni. Visam, protams, bija beidzies derīguma termiņš, bet bija fantastiski garšīgi, ja pusotru nedēļu nekas nav ēsts," sacīja igaunis, norādot, ka savas salinieka dzīves beigu daļā uz neliela ugunskura gatavojis makaronus.

"Tas ir kaut kāds brīnums. Es sapratu, ka man ir man dārga ģimene, maza meita, kas mani mīl. Kādā brīdī man bija tik slikti, ka es negribēju dzīvot, bet pēkšņi radās liela vēlēšanās dzīvot," sacīja vīrietis.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais