Zimbabve noliedz ziņas par Mugabes slimību

© Scanpix

Zimbabves valdības pārstāvji par patiesībai neatbilstošām nosaukušas ziņas, ka 88 gadus vecais prezidents Roberts Mugabe ļoti smagā stāvoklī ievietots vienā no Singapūras slimnīcām.

«Viņš patiešām kopā ar ģimeni atpūšas Singapūrā, taču viņam nekas nekait, un šonedēļ prezidents atgriezīsies valstī,» paziņojusi kāda amatpersona, kuru citē Reuters.

Ziņa, ka R. Mugabe ievietots vienā no Singapūras onkoloģijas klīnikām un viņa veselības stāvoklis ir tik smags, ka pacientam atļauj tikties tikai ar pašiem tuvākajiem radiniekiem, parādījās vietējā laikraksta Zimbabwe Mail interneta mājaslapā, un to ātri pārtvēra citi mediji. Zimbabwe Mail, atgādinot par pērn WikiLeaks publiskotajiem materiāliem, kas liecināja, ka prezidentam diagnosticēts vēzis, vēstīja, ka viņš nolēmis nodot varu aizsardzības ministra Emersona Mnangagvas rokās. Lielāku ticamību šīm baumām piedeva informācija, ka atcelta otrdien ieplānotā valdības sēde.

«Jā, sēde patiešām ir atcelta, jo prezidents aizkavējies Singapūrā. Viss pārējais, kas tiek runāts par viņa veselību, ir pilnīgas muļķības, turklāt šī nav pirmā reize, kad izplatās baumas. Ja kaut kas līdzīgs notiktu, mēs izplatītu oficiālu paziņojumu,» AFP citē informācijas ministra Vebstera Šamu sacīto. Gan informācijas ministrs, gan viņa kolēģi uzsvēruši, ka R. Mugabe kopā ar ģimenei jau vairāk nekā nedēļu atrodas privātā vizītē Singapūrā. Tās sākotnējais mērķis bijis atrast mācību iestādi, kurā turpinās studēt R. Mugabes meita, bet vēlāk ģimene izlēmusi vairākas dienas veltīt atpūtai, skaidrojuši ministri, piebilstot, ka valdības sēde, kuru vadīs prezidents, pārcelta uz ceturtdienu.

Svarīgākais