Ziemeļkorejas jaunais līderis iestūrējis laulības ostā

© AFP

Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čenuns pagājušajā nedēļā iestūrējis laulības ostā, lepni vēsta komunistiskās valsts mediji.

Par jaunā troņmantnieka uzticamo laulāto draudzeni kļuvusi Kima Čenuna pirmā mīlestība brīnumdaiļā Parka Senuna.

Senuna, pēc atklātībā nonākušās informācijas, ir aptuveni 26 gadus veca blondīne, kas Ziemeļkorejai ir ārkārtīgi netipiska matu krāsa.

Par godu šim priecīgajam notikumam Ziemeļkorejā novērotas ārkārtīgi neparastas dabas parādības - tieši laulību ceremonijas laikā tuvējā apkaimē, neraugoties uz visai vēso laiku, uzplaukušas visas puķes, bet putni pēkšņi sākuši skaļi vīterot un nav mitējušies vismaz 17 stundas.

Ziemeļkorejiešu svētajā Pektu kalnā savukārt atspīdējusi spoža gaisma, kas uz kalna nogāzes veidojusi sirds formu.

Ziemeļkorejieši jau ar nepacietību gaida pāra pirmdzimto, kas kādu dienu kļūs par diženās valsts līderi.

Šī gan nav pirmā reize, kad kļuvis zināms par Ziemeļkorejas dabas līdzpārdzīvošanu valsts notikumiem.

Kā LETA jau ziņoja, sērojot par iepriekšējā diženās valsts līdera Kima Čenira nāvi, neparastas dabas parādības tika novērotas gan Ziemeļkorejā, gan ārpus tās.

Tā decembra nogalē dūjai līdzīgs putns tīrījis sniegu no mirušā līdera statujas. Putna neparastā uzvedība "salauzusi daudzu cilvēku sirdis". Savukārt valdošās partijas laikraksts "Rodong Sinmun" vēstīja, ka par mūžībā aizgājušo vadoni sērojot arī pūces.

17.decembra rītā, kad Ziemeļkorejas līderis šķīrās no šīs dzīves, ezerā Pektu kalnā ar neraksturīgi skaļu troksni salūzis ledus un reģionu pāršalkusi sniega vētra un spēcīgs vējš.

Savukārt 20.decembrī - dienu pēc oficiālā paziņojuma par līdera nāvi - "dabas brīnums" novērots Ziemeļkorejas vēstniecībā Vācijā. Pie vēstniecības ieejas todien zīlīte veselu stundu ar knābi dauzījusi pa stiklu. Bet kāda puķe, neraugoties uz auksto laiku, visu rītu bijusi pilnā plaukumā.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***