Vācijas pilsētā Villihā atklās Vācijas-Latvijas kultūras un saieta namu

31.martā Smiltenes sadraudzības pilsētā Villihā, Vācijā, notiks Vācijas-Latvijas kultūras un saieta nama atklāšana, kurš izveidots pēc Vācijas-Latvijas sadraudzības biedrības (Deutsch-Lettischer Freundeskreis e.V.) iniciatīvas. Pasākuma ietvaros klātesošos ar uzrunu sveiks vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

Kā uzsver vēstnieks I.Kļava, Vācija ir viens no svarīgākajiem Latvijas partneriem Eiropas Savienībā un tāpēc šī kultūras nama Villihā atklāšana iezīmēs jaunu sadarbības dimensiju abu valstu starpā. Šajā namā apmeklētājiem būs iespēja gūt ieskatu daudzveidīgajā Latvijas kultūras dzīvē, vienlaikus stiprinot arī Latvijas un Vācijas sadarbību pašvaldību līmenī.

Latvijas-Vācijas saieta nams Villihā atradīsies Hauptstr. 81 Haus Biedermann un tā atklāšanas pasākumā viesus uzrunās arī Villihas pilsētas birģermeistars Jozefs Heijes (Josef Heyes), Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Mežulis un Fīrsenes apriņķa landrāta vietniece Luīze Frūhena (Luise Fruhen).

Sadarbība starp Smilteni un Vācijas pilsētu Villihu pastāv jau 20 gadus, taču šogad abas pilsētas svinēs sadarbības līguma parakstīšanas 10 gadadienu. Šīs pilsētu partnerības pamatā ir vēlme attīstīt un uzturēt informācijas apmaiņu starp pašvaldības iestādēm, piemēram, pilsētas attīstības nodaļu, skolām un bērnudārziem. Tāpat ik gadu tiek organizētas regulāras tikšanās, kuru ietvaros notiek diskusijas un pieredzes apmaiņa par tādiem ar pašvaldību darbību saistītiem jautājumiem kā, piemēram, izglītība, pašvaldību darba organizācija, kultūra un Eiropas Savienības politika pašvaldību līmenī.

Svarīgākais