Tulūzas šāvējs ir miris

© Scanpix

Vīrietis, kurš tika turēts aizdomās par pēdējo nedēļu laikā Tulūzas apkārtnē pastrādātajām sērijveida slepkavībām, policijas veiktās aizturēšanas operācijas laikā izlēcis pa logu un nosities, apstiprinājusi Francijas prezidenta kanceleja.

Kad policisti ielauzās dzīvoklī, kas ilgāk nekā diennakti tika turēts aplenkumā, aizdomās turamais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera izrādīja pretestību.

Kā pastāstīja iekšlietu ministrs Klods Geons, kad policija izgāzusi aplenktā dzīvokļa durvis, sākotnēji nav bijis nekādas reakcijas. Policijas īpašo uzdevumu vienības kaujinieki sākuši istabu pārbaudi, izmantojot videokameru, taču Mera nekur neesot bijis manāms. Izrādījies, ka viņš tobrīd slēpies vannas istabā.

Brīdi vēlāk aizdomās turamais iznācis no vannas istabas un atklājis uguni uz policistiem.

Saskaņā ar ministra teikto policisti centušies rast aizsegu no Meras raidītajām lodēm, un noziedznieks, joprojām turpinot šaut, izlēcis pa logu. Pēc tam Mera atrast zemē pie loga miris.

Geons pavēstīja, ka apšaudē ievainoti divi policisti. Iepriekš laikraksts "Le Monde" ziņoja, ka apšaudē ievainoti trīs policisti, no kuriem viens cietis "visai smagi".

Alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohammeds Mera tika turēts aizdomās par pēdējo nedēļu laikā Tulūzas apkārtnē pastrādātajām sērijveida slepkavībām.

11.martā vienā no Tulūzas dzīvojamajiem rajoniem tika nošauts 30 gadus vecais Francijas armijas gaisa desantnieks Imads Ibns Ziatens, 15.martā apšaudē netālu militārās bāzes Montobānā, Francijas dienvidrietumos, tika nogalināti divi karavīri un vēl viens smagi ievainots, bet 19.martā pie ebreju skolas "Ozar Hatorah" Tulūzā tika nogalināti četri cilvēki - trīs bērni un viens pieaugušais.

Svarīgākais