Gēteborgā atklās Latvijas Goda konsulātu

22.martā Gēteborgā notiks Latvijas Goda konsulāta atklāšana. Tajā ielūgti piedalīties Rietumjētelandes lēņa administrācijas un uzņēmējdarbības atbalsta organizāciju pārstāvji, Gēteborgā rezidējošie ārvalstu konsuli un goda konsuli, kā arī uzņēmēji un latviešu kopienas pārstāvji. Goda konsulāta atklāšanas pasākuma ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informēs par abu valstu uzņēmēju sadarbības iespējām.

Latvijas goda konsuls Gēteborgā Jonass Stēns pārstāv celtniecības nozari, kā arī uztur plašu kontaktu tīklu vietējā sabiedrībā. Goda konsula pienākumus Rietumjētelandes lēnī viņš pilda kopš 2011.gada augusta. Pasākuma ietvaros vēstniece tiksies ar ”Latviešu Apvienības Gēteborgā” pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, kā arī aktualitātes Latvijā un citus Zviedrijas latviešus interesējošus jautājumus.

Tajā pašā dienā vēstniece M. Manika apmeklēs Gēteborgā notiekošo Starptautisko tūrisma izstādi ”TUR 2012” un tajā izvietotā Latvijas nacionālā stenda ”Izbaudi Latviju nesteidzoties!” prezentāciju, kuru organizē Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA). Prezentācijas laikā Zviedrijas tūrisma nozares pārstāvjiem un interesentiem tiks sniegta iespēja iepazīties ar informatīviem materiāliem un videofilmu par Latviju zviedru valodā, kā arī neformālā noskaņā dibināt un attīstīt kontaktus. Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies nacionālā aviokompānija ”airBaltic”, kā arī 16 pašvaldību un komersantu pārstāvji – viņu vidū Jūrmalas, Siguldas, Ventspils, Liepājas un citu pilsētu un novadu tūrisma speciālisti. Zviedrija ir viens no augsti prioritārajiem Latvijas tūrisma tirgiem, kuram TAVA pievērš īpašu uzmanību. Latviju kā pievilcīgu un interesantu tūrisma galamērķi iecerēts prezentēt arī Goda konsulāta atklāšanas laikā.

Gēteborga ir Zviedrijas otrā lielākā pilsēta, attīstīts rūpniecības centrs un svarīgs loģistikas mezgls (lielākā osta Skandināvijā).

Svarīgākais