Francijā joprojām turpinās terorista aizturēšanas operācija

© Scanpix

Francijas pilsētā Tulūzā joprojām aplenktā šāvēja vārds esot Muhameds Merahs. Policijai joprojām nav izdevies viņu aizturēt, lai gan šādas ziņas iepriekš bija izskanējušas.

Kā vēsta policijas dati, pirms divām nedēļām viņš izsaukts uz tiesu par braukšanu bez autovadītāja apliecības.

Iepriekš šāvējs pa logu izmetis pistoli, un apgalvo, ka grasījies padoties pēcpusdienā, taču joprojām to nav izdarījis. Policija, gan aizvien uzskata, ka viņš ir smagi bruņojies, piebilstot, ka vēlas šāvēju saņemt dzīvu.

Šāvējs, kurš tiek turēts aizdomās par septiņu cilvēku, tai skaitā ebreju skolas skolēnu, nogalināšanu, varētu būt saistīts ar noziedzīgo grupējumu Al-Qaeda.

Iekšlietu ministrs Klods Geons sacījis, ka 24 gadus vecais vīrietis ir veicis vairākas vizītes uz Afganistānu un Pakistānu. Turklāt ielenktais pats apgalvo, ka ir radikāls islāmists un Al-Qaeda biedrs, vēsta BBC.

«Viņš vēlas atriebt palestīniešu bērnus, kā arī atriebties Francijas armijai par tās iejaukšanos ārvalstu politikā,» sacījis iekšlietu ministrs.

Jāatzīmē, ka Francijas policija arestējusi šāvēja brāli, un tiek izmeklēts, vai apšaudē iesaistīti arī citas personas.

Jau vēstīts, ka Francijas policija ir aplenkusi māju, kurā atrodas šāvējs, kas esot atbildīgs par trīs bērnu un viena skolotāja nošaušanu ebreju skolā pirmdien, 19. martā, kā arī par trīs karavīru noslepkavošanu pagājušajā nedēļā. Francijas prezidenta vēlēšanu kampaņas norise šobrīd ir atlikta.

Svarīgākais