Meksikā 7,9 baļļu stiprā zemestrīcē sabrūk simtiem māju

Vairākos Meksikas rajonos vienlaicīgi otrdien, 20.martā notikusi 7,9 balles pēc Rihtera skalas spēcīga zemestrīce, kuras rezultātā sabrukušas simtiem māju, taču cilvēku dzīvības dabas katastrofa nav prasījusi.

Zemestrīces skartajā reģionā atradusies arī Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas vecākā meita. Baltais nams apstiprinājis, ka viņa ir sveika un vesela, ziņo Weather.

Visvairāk cietis Herrero štats, kur bojājumus guvušas vismaz 860 celtnes – dzīvojamās mājas, sabiedriskās ēkas un skolas. 60 no ēkām sagruvušas, ziņo Univision Noticias.

Zaudējumi radīti arī galvaspilsētai Mehiko, kurā pazemes grūdieni bija jūtami aptuveni minūti. Rezultātā cietušas atsevišķas celtnes, gājēju tilti, tāpat desmit minūtes pēc zemestrīces nav darbojusies starptautiskā lidosta.

Uzreiz pēc zemestrīces Mehiko mērs Marselo Ebrards (Marcelo Ebrard) paziņojis, ka ar helikopteru aplidojis apkārt pilsētai un postījumus nav pamanījis. Arī Meksikas prezidents Felipe Kalderons (Felipe Calderon) savā Twitter kontā ierakstījis, ka nopietnus postījumus zemestrīce nav radījusi.

Taču tā izraisījusi paniku Meksikas iedzīvotāju vidū, cilvēkiem no ēkām izskrienot uz ielas. Darbs tika pārtraukts arī birojos un citās darba vietās, tūkstošiem strādājošo vairāk nekā stundu pulcējoties ielās pēc iespējas tālāk no ēku sienām.

Pazemes grūdienu rezultātā pazuda elektrība un nebija mobilo sakaru zonas. Ielās izveidojās automašīnu sastrēgumi, jo nedarbojās luksofori.

Zemestrīce cilvēku upurus nav prasījusi – ievainojumus guvuši septiņi cilvēki, taču tie nav smagi un dzīvībai bīstami.

Svarīgākais