Policija ielenkusi māju, kurā atrodas aizdomās turamais par apšaudi pie ebreju skolas

© Scanpix

Francijas policija veic operāciju, lai aizturētu aizdomās turamo, kurš nogalinājis ebreju skolēnus un viņu skolotāju Tulūzā.

Tā ziņo Reuters. Operācija sākusies 3 naktī pēc vietējā laika kādā dzīvojamā rajonā 3 kilometru attālumā no skolas, kurā tika pastrādāts noziegums.

Policija ir aplenkusi skolu, kurā, kā tiek uzskatīts, atrodas 24 gadus vecais noziedznieks, ziņo BBC. Viņš bija uzsācis apšaudi, ievainojot divus policistus. Policisti sākuši pārrunas un notikuma vietā ieradies arī Francijas iekšlietu ministrs Klods Geons, kā arī aizdomās turamā jaunieša māte, kura piedalās pārrunās. Iepriekš tika ziņots, ka kopā ar aizdomās turamo namā atrodas arī viņa līdzzinātājs- brālis, taču šobrīd tiek vēstīts, ka noziedznieka brālis tika aizturēts jau iepriekš.

Zināms, ka noziedznieka dzimtas saknes meklējamas Alžīrā un jaunietis ir saistīts ar teroristisko organizāciju Al-Kaida.

Kā zināms, Francijas dienvidrietumu pilsētā Tulūzā bruņots vīrietis pirmdien sarīkoja apšaudi pie ebreju vidusskolas, nogalinot trīs bērnus un vienu skolotāju. 11. martā vīrietis Tulūzā nošāva karavīru, kas tobrīd atradās atvaļinājumā. Savukārt 15. martā Montobānā netālu no Tulūzas vīrietis nošāva divus Francijas karavīrus un nopietni ievainoja vēl vienu. Visos gadījumos cietušie bijuši etnisko minoritāšu pārstāvji. Tāpat visos trijos uzbrukumos slepkava pārvietojies ar motorolleru Yamaha TMAX 130 un izmantoja vienu un to pašu ieroci - 45kalibra Colt.

Svarīgākais