Francijas dienvidos pasludina augstāko terora draudu līmeni

Tulūzā, Francijas dienvidos, kur noziedznieks nošāva ebreju skolas skolēnus un pedagogu, pirmo reizi ir pasludināta augstākā terorisma draudu trauksme. Policija meklē slepkavu. Valstī uz laiku ir apturēta prezidenta pirmsvēlēšanu kampaņa.

Visā reģionā ir pastiprināti drošības pasākumi. Četrpadsmit papildu specdienestu vienības un policija patrulēs Tulūzā un apkārtējos reģionos kamēr netiks aizturēts slepkava. Visas mācību iestādes un reliģiskās ēkas tiek īpaši apsargāts, ziņo AFP.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) solīja, ka noziedznieks nepaliks nesodīts. «Tie nav tikai jūsu bērni, tie ir arī mūsu. Nedrīkst slepkavot bērnus Francijas Republikas teritorijā un palikt nesodītam. Lai tas, kurš to ir izdarījis, zina, ka mēs pielietosim visus spēkus, lai viņu atrastu,» norādīja Sarkozī savas vizītes laikā Tulūzā.

20.martā nodarbības visās Francijas skolās sākās ar klusuma brīdi. Pie traģēdijas vietas cilvēki nes ziedus un sveces, bet Parīzē notika sēru gājiens, kurā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Svarīgākais