Zviedrijā pazudusi militārā lidmašīna ar pieciem cilvēkiem

© sargs.lv

Zviedrijas galējos ziemeļos ir pazudusi Norvēģijas Bruņoto spēku transporta lidmašīna ar pieciem karavīriem, un ir uzsākta meklēšanas un glābšanas operācija.

"Es ar dziļām skumjām uzzināju, ka esam zaudējuši piecus virsniekus," paziņoja Norvēģijas aizsardzības ministrs Espens Barts, pieļaujot viņu bojāejas iespējamību.

Vēl nav oficiāli paziņots, ka šī lidmašīna, tās vraks vai pasažieri un apkalpes locekļi būtu atrasti. Meklēšanā piedalās helikopteri no Norvēģijas, Zviedrijas un Dānijas. Jau gandrīz 40 karavīru iesaistīti meklēšanas operācijā uz sauszemes.

Transporta lidmašīna "Hercules", lidojot no Evenesas Norvēģijā uz Kīrunu Zviedrijā, pazuda pie Kīrunas. Tā pēdējoreiz sazinājās ar Kīrunas gaisa satiksmes kontrolieriem ceturtdienas pēcpusdienā, bet pēc tam pazuda no radaru ekrāniem.

Rajonā, kur lidmašīna pazuda, bija nelabvēlīgi laika apstākļi. Tie traucē arī meklēšanas operācijas norisi.

Lidmašīna piedalījās Norvēģijas vadītās militārās mācībās "Cold Response 2012", kurās piedalās 16 tūkstoši karavīru no 15 valstīm, tostarp arī Latvijas.

Tā, atsaucoties uz mil.no, vēsta portāls sargs.lv

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais