Strasbūra varētu attaisnot Timošenko

Eiropas Cilvēktiesību tiesai ir pamats pieņemt lēmumu par labu bijušajai Ukrainas premjerministrei Jūlijai Timošenko un kādreizējajam iekšlietu ministram Jurijam Lucenko, paziņojusi prezidenta Viktora Janukoviča padomniece Marina Stavņijčuka.

«Ir acīmredzams, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesai ir pamats pieņemt lēmumu par labu prasības iesniedzējiem – gan Timošenko, gan Lucenko. Man šķiet, ka katra ar Timošenko un Lucenko saistītā tiesas procesa sarežģījumus rada taisnīgas tiesas realizācijas sistēmiskas problēmas. Lai gan šīs problēmas nav radušās šodien,» viņas teikto citē Interfakss.

Noklausīšanās lietā «Lucenko pret Ukrainu» Eiropas Cilvēktiesību tiesā notiks šī gada 17. aprīlī.

BNN jau vēstīja, ka oktobrī Kijevas tiesa atzina Timošenko par vainīgu ļaunprātīgā pilnvaru izmantošanā, 2009.gadā parakstot līgumu par Krievijas gāzes piegādēm Ukrainai. Saskaņā ar tiesas lēmumu, viņai būs jāpavada ieslodzījumā septiņi gadi.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.