Maskavā policija slēdz alternatīvo balsu skaitīšanas štābu

Maskavas policija likusi visiem opozīcijas aktīvistiem, kuri sapulcējušies štābā, lai veiktu alternatīvo balsu skaitīšanu atstāt telpas, vēsta Krievijas Valsts Domes deputāts, partijas "Taisnīgā Krievija" līderis Ilja Ponomarjovs.

Policija ieņēmusi "Squat Cafe", kur izvietojies opozicionāru štābs un norādot, ka ēkā atrodas bumba un likusi opozīcijas pārstāvjiem atstāt telpas.

Kā norāda Ponomarjovs, policisti savākuši balsu skaitīšanai domātu aparatūru.

Štābu - alternatīvo balsu skaitīšanas punktu "Squat Cafe" organizējuši Vēlētāju līgas, opozīcijā esošā partijas "Taisnīgā Krievija" un Komunistiskās partijas pārstāvji.Iepriekš viņu veidotais štābs atradies kafejnīcā, kas atrodas netālu no Centrālās vēlēšanu komisijas ēkas, taču no turienes viņi padzīti, pamatojoties uz to, ka šī ir "īpašā režīma teritorija."

Ponomarjovs savā tvitera kontā aicinājis visus vietējos žurnālistus doties palīgā, lai varētu nodrošināt alternatīvo balsu skaitīšanu.

Alternatīvo balsu skaitīšanas štāba pārstāvji savu akciju nosaukuši par " Protokolu rijēju nakti" un gatavojas saskaitīt vēlētāju balsis, izmantojot balsošanas protokolu kopijas, kuras viņiem piegādās vēlēšanu novērotāji.

"Mūsu uzdevums šonakt nepieļaut balsu falsificēšanu un iegūt godīgu vēlēšanu rezultātu,"norāda Ponomarjovs.

Tikmēr no daudziem vēlēšanu iecirkņiem Vēlētāju līgai pienāk informācija no neatkarīgajiem novērotājiem, ka fiksēti vairāk nekā 3000 pārkāpumu.

Līdz pulksten 15.00 pēc Maskavas laika, kā norāda Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija vēlēšanās nobalsojuši 47,6% balsstiesīgopilsoņu, vēsta "Interfax".Maskavā nobalsojuši 34%, bet Sanktpēterburgā – 32,95% vēlētāju.

Svarīgākais