Bojāgājušo skaits virpuļvētrās ASV pieaug līdz 46

Virpuļvētrās ASV Vidējo Rietumu un Dienvidu štatos piektdien gājuši bojā 33 cilvēki, un līdz ar to šīsnedēļas tornado upuru skaits Savienotajās Valstīs pieaudzis līdz 46 cilvēkiem, sestdien paziņoja amatpersonas.

Piektdien 16 cilvēki zaudējuši dzīvību Kentuki štatā, 14 - Indianā, divi - Ohaio, bet viens - Alabamas štatā. Iepriekš šonedēļ virpuļvētrās ASV Vidējos Rietumos gāja bojā 13 cilvēki. Virpuļvētras Savienotajās Valstīs sāka plosīties otrdien, ziņo portāls Tvnet.

Virpuļvētras piektdien sagrāvušas ēkas, izgāzušas kokus un nodarījušas citus postījumus.

Vislielākie postījumi nodarīti Indianas štata Henrivilas un Merisvilas pilsētās, kurās ir ļoti liels sagrautu ēku īpatsvars. Katrā no šīm mazpilsētām ir apmēram 2000 iedzīvotāju.

Norauts jumts stingrā režīma cietumam netālu no Alabamas štata Hantsvilas pilsētas, taču neviens no cietuma 2100 ieslodzītajiem nav izbēdzis.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.