Krievijā arestē Igaunijas TV žurnālistu

Krievijas pilsētā Pleskavā šodien arestēts Igaunijas sabiedriskās raidkompānijas (EER) korespondents Igors Taro, ziņo Postimees.ee

Igaunijas televīzijas (EER) žurnālists Igors Taro devies uz Krieviju, lai atspoguļotu gaidāmās Krievijas prezidenta vēlēšanas. Viņš gatavojis sižetu ETV svētdienas raidījumam Aktuālā kamera (Aktuaalne kaamera). Brīdī, kad žurnālists filmējis priekšvēlēšanu plakātus, Taro aizturējusi vietējā policija, ziņo ERR.

Žurnālists uzrādījis pasi ar žurnālista vīzu, kuras derīguma termiņš ir gads, un kuru viņš ne reizi vien ir izmantojis, lai apmeklētu Krieviju un veiktu žurnālista darbu, bet policists paziņojis, ka esot nepieciešama speciāla Krievijas ārlietu ministrijas izdota atļauja.

Taro nogādāts policijas iecirknī, kur trīs stundas pratināts, viņam konfiscēta videokameras atmiņas karte ar uzņemto materiālu. Kā teikuši policisti, atmiņas karti viņam atdos pēc filmētā materiāla izdzēšanas.

Taro esot izdevies sazvanīt Igaunijas konsulu Pleskavā Karlu Ēriku Reintammu, kurš dažu minūšu laikā ieradies policijas iecirknī, lai palīdzētu žurnālistam. Pašlaik ERR žurnālists jau atrodoties Igaunijas vēstniecībā, stāstījis ERR Ziņu dienesta vadītājs Urmets Koks.

"Notikušais labi parāda, ka Krievijā varai ir paranoja un baidās no objektīvas Krievijas prezidenta vēlēšanu atspoguļošanas, pat ja tā ir neitrāla. Vai kāds var iedomāties, ka kas tāds notiktu Igaunijas prezidenta vēlēšanu laikā," uzsver Koks.

Rīt Pleskavā notikšot tiesas sēde, kurā tiks izskatīta ERR žurnālista Taro lieta. Žurnālists cer, ka viņam pēc iespējas ātrāk izdosies atgriezties Igaunijā, norāda Urmets Koks.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ceturtdienas vakarā piezvanījis Igoram Taro un paudis atbalstu.

Svētdien Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas pēc kurām valsts vadītāja amatā iecerējis atgriezties Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais