Sīrijas nemiernieki pametuši Homsas pilsētu

© Scanpix/Reuters

Lielākā daļa bruņoto nemiernieku ir pametuši savas pozīcijas ielenktās Homsas pilsētas Babaamras rajonā, atsaucoties uz Brīvās Sīrijas armijas ziņoto, vēsta ārzemju mediji.

Sīrijas armijas spēki trešdien triecienā iebrukuši nemiernieku galvenajā pilsētā Homsā, kura gandrīz mēnesi bija pakļauta artilērijas apšaudei. Valsts oficiālie mediji paziņoja, ka pilsēta tiek “attīrīta” no bruņotās pretestības.

Kā stāstījis kāds vietējais iedzīvotājs,nemiernieki esot atkāpušies, lai pasargātu 4000 rajonā palikušo civiliedzīvotāju dzīvības. Apšaudes intensitāte esot mazinājusies, līdz ar to domājams Sīrijas armijas spēki esot jau ieņēmuši rajonu.

Pozīcijās uzbrukumu sākumā bija palikuši daži kaujinieki, lai segtu pārējo atkāpšanos, informēja Brīvās Sīrijas armija. Nemierniekiem neesot pietiekams daudzums ieroču, lai pasargātu civiliedzīvotājus, bet pretošanās turpināsies citos rajonos.

Nemiernieki aicina Sarkano Krustu palīdzēt Babaamras rajonā palikušajiem iedzīvotājiem un draud ar “bargu atriebību”, ja armija kaitēs rajona iemītniekiem.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. ANO aprēķini liecina, ka nemieros gājuši bojā vairāk nekā 7500 cilvēku. Saskaņā ar Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem bojā gājuši vismaz 7700 cilvēki.