Kanādā atklāj Baltijas ceļam veltītu fotoizstādi

26.februārī Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš Otavas latviešu ev. lut. Miera draudzes namā atklāja ceļojošo fotoizstādi "Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli".

Uz izstādes atklāšanu plašā skaitā bija ieradušies vietējās latviešu sabiedrības pārstāvji. Plānots, ka izstāde tālāk ceļos uz Monreālu.

Fotoizstāde Kanādā pirmo reizi tika eksponēta pagājušā gada 1.decembrī, kad Karltonas Universitātē valsts galvaspilsētā to atklāja trīs Baltijas valstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītāji. Izstāde tika izrādīta universitātes un Baltijas valstu vēstniecību Kanādā rīkotas paneļdiskusijas "Baltijas ceļš - 20 gadus vēlāk" ietvaros, ko vadīja bijušais Kanādas parlameneta Senāta spīkers Pīters Milikens (Peter Milliken).

Fotoizstādi "Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli" ir sagatavojusi Latvijas Ārlietu ministrija kopā ar fotogrāfu Ilmāru Znotiņu. Ekspozīcijā ietvertas Baltijas valstu fotogrāfu četrdesmit fotogrāfijas un fotokolāžas, dokumentējot vairāk nekā 600 kilometru garo unikālo cilvēku ķēdi, kas tika izveidota 1989. gada 23.augustā. Izstādes fotogrāfijas vienlaikus ir gan vēsturiskā notikuma liecības, gan emocionālo pārdzīvojumu atspoguļojums. Katra fotogrāfija ir stāsts par atsevišķu cilvēku un veselu tautu likteņiem.

Svarīgākais