Afganistānā stiprina Latvijas transporta koridora iespējas

Šonedēļ Latvijas vēstnieks Afganistānā Igors Apokins ar Ārlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, VAS "Latvijas Dzelzceļš" ekspertiem un uzņēmējiem apmeklēja Balkhas provinci Afganistānā.

Vizītes ietvaros provinces galvaspilsētā Mazārešarīfā Latvijas delegācija tikās ar provinces, kā arī provincē ietilpstošās Hairatonas pilsētas amatpersonām. Tikšanās laikā tika pārrunāti ar līdzšinējiem kravu pārvadājumiem uz Afganistānu saistītie jautājumi, gaidāmie pārvadājumi pretējā virzienā - no Afganistānas caur Latviju. Latvijas puse izteica piedāvājumu apmācīt Afganistānas transporta nozares speciālistus. Abas puses bija vienisprātis, ka līdzšinējā sadarbība kravu pārvadājumu jomā bijusi veiksmīga un pastāv visi priekšnoteikumi tālāko Latvijas un Afganistānas ekonomisko attiecību padziļināšanai. Tāpat Latvijas delegācija apmeklēja transporta infrastruktūras objektus Balkhas provincē, tajā skaitā pagājušajā gadā ar Uzbekistānas atbalstu izbūvēto dzelzceļa līniju, kas savieno Hairatonas un Mazārešarīfas pilsētas. Hairatonas pilsētā puses kopīgi apmeklēja ostu un tās nozīmīgākos kravu termināļus, pārrunājot kravu plūsmas optimizācijas iespējas, tai skaitā gaidāmo reverso plūsmu kontekstā.

Balkhas province atrodas Afganistānas ziemeļos un tajā ietilpstošajā Hairatonas pilsētā noslēdzas dzelzceļš, pa kuru no Latvijas uz Afganistānu tiek nosūtītas kravas tur izvietoto ārvalstu bruņoto spēku atbalstam.

Šī vizīte ir satiksmes ministra Aivja Roņa un aizsardzības ministra Arta Pabrika vizītes Uzbekistānā turpinājums, lai detalizētāk iepazītos ar Centrālāzijas kravu piegāžu koridoriem, kā arī sagatavotos kravu pārvadājumiem no Afganistānas.

Svarīgākais