Ārlietu ministrs Azerbaidžānā vienojas par sadarbību izglītībā

23. – 25.februārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiālā vizītē uzturās Azerbaidžānā, lai tiktos ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu, satiksmes ministru Ziju Mamadovu un ārkārtas situāciju ministru Kamaladinu Heidarovu.

Tiekoties ar Azerbaidžānas prezidentu un ārlietu ministru, E.Rinkēvičs vienojās attīstīt sadarbību izglītības jomā un piesaistīt Azerbaidžānas studentus studijām Latvijas augstskolās. Sarunās ministrs pozitīvi novērtēja Latvijas un Azerbaidžānas politisko dialogu un pauda vēlmi attīstīt abu valstu ciešāku ekonomisko sadarbību. Azerbaidžānas amatpersonas no savas puses izteica gatavību atbalstīt investīcijas Latvijā un paaugstināt tirdzniecības apjomus. E.Rinkēvičs apliecināja atbalstu Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecību padziļināšanai un ātram progresam Azerbaidžānas un ES sarunās par vīzu atvieglojumiem. Runājot par Kalnu Karabahas konfliktu, E.Rinkēvičs uzsvēra, ka šim konfliktam ir jāatrod miermīlīgs risinājums, ievērojot Azerbaidžānas teritoriālo vienotību un iedzīvotāju vēlmes. Amatpersonas pārrunāja arī būtiskākās aktualitātes reģionālajos jautājumos, tostarp - Irānā un Afganistānā, kā arī aktualitātes Azerbaidžānas enerģētikas sektorā.

Vizītes laikā Latvijas ārlietu ministrs tikās ar latviešu diasporu Azerbaidžānā un Azerbaidžānas diplomātiskajā akadēmijā nolasīja lekciju „Latvijas skatījums par ES – Azerbaidžānas attiecību padziļināšanas perspektīvām”.

Svarīgākais